Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof Michel Wedel benoemd tot correspondent KNAW

09 juni 2006

Michel Wedel, Honorary Professor of Marketing aan de economische faculteit van de RUG, is benoemd tot correspondent van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen ( KNAW ). Deze eervolle functie is bedoeld voor prominente Nederlandse wetenschapsbeoefenaren, die buiten Nederland zijn gevestigd. Wedel is met ingang van juli 2006 ook als hoogleraar consumentenonderzoek verbonden aan de Universiteit van Maryland, VS.

De KNAW wil met de aanstelling van correspondenten (maximaal 90) de band met de buiten Nederland gevestigde  wetenschappers behouden en versterken. De academie doet een beroep op de correspondenten voor speciale situaties, zoals adviezen over actuele kwesties binnen het vakgebied of voordrachten in de afdelingsvergaderingen. Wedel is verbonden aan de sectie Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de afdeling Letterkunde. Een correspondent wordt voorgedragen op basis van wetenschappelijke verdiensten en gekozen door de leden van de afdeling.

Curriculum vitae
Prof.dr. M. Wedel (1957) is ere-hoogleraar Marktonderzoek aan de economische faculteit en bezet de Pepsico Chair in Consumer Research aan de Smith School of Business van de University of Maryland in College Park, Verenigde Staten. Hij is als bioloog en statisticus afgestudeerd en promoveerde in 1990 op het vakgebied marketing aan de Wageningen Universiteit. Wedels interesse gaat in het bijzonder uit naar methoden en technieken van marktonderzoek en de toepassing van statistische en econometrische methoden op marketingproblemen, bijvoorbeeld op het gebied van visuele aandacht voor marketinguitingen. Zijn onderzoek is doorgaans multidisciplinair van opzet. Zijn meer dan honderd artikelen zijn meer dan vijftienhonderd keer geciteerd en zijn niet alleen verschenen in gezaghebbende internationale tijdschriften op het gebied van de marketing, maar ook op het gebied van voeding, epidemiologie, econometrie, psychometrie en statistiek.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws