Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

'Faculteit in de media': Prof Jan Oosterhaven over Haagse politiek en noordelijke bestuurders

10 mei 2006

Uit: Fries Dagblad

VEROORDEELD TOT DE BEDELSTAF
Liever noordelijke autonomie dan Haags genadebrood

'Noordelijke bestuurders zijn niet meer dan uitvoerders van de Haagse politiek. Ze moeten meer zeggenschap krijgen over eigen zaken en eigen geld. Dan pas ook kunnen ze op hun beleid worden aangesproken.' Dit betogen Jan Oosterhaven en Teun Jan Zanen, fractieleider van de Partij voor het Noorden.

Om verder te lezen: het gehele artikel in Fries Dagblad, 5 mei, pagina 15.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...

 • 10 januari 2019

  Gemeentelijke woonlasten stijgen fors door hogere afvalstoffenbelasting

  De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar flink meer dan voorgaande jaren. Huurders betalen 5,4 procent meer, eigenaar-bewoners 4,3 procent. De stijging wordt veroorzaakt doordat de landelijke overheid de afvalstoffenbelasting met 139 procent verhoogt...