Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Prof. Ben Heijdra Visiting Research Professor in Wenen

08 mei 2006

Ben Heijdra is sinds 1 mei Visiting Research Professor bij het Institute for Advanced Studies in Wenen. Dit gerenommeerde internationale onderzoeks- en trainingsinstituut brengt onder andere senior onderzoekers onder en bereidt juniors voor op een PhD-traject aan prominente universiteiten.

Prof.dr. Ben J. Heijdra
Prof.dr. Ben J. Heijdra

Heijdra zal een aantal keer per jaar in Wenen onderzoek gaan doen, voor het eerst in oktober 2006. "Het is een eer om hiervoor gevraagd te zijn", zegt Heijdra, "Het instituut wil meer senior onderzoekers aan zich binden en kende mij doordat ik een keer college heb gegeven. Ze wilden me eigenlijk een fulltime aanstelling aanbieden, maar omdat ik ook in Groningen verder wil, heb ik deze parttime constructie voorgesteld en gekregen." Zijn onderzoek zal zich -evenals in Groningen- richten op de vergrijzing en op de pensioenproblematiek. Daarnaast wordt hij gekoppeld aan onderzoekers die op hetzelfde terrein bezig zijn, of zal hij gastcolleges geven. Heijdra: "Dergelijke wetenschappelijke samenwerking met een internationale groep onderzoekers is bijzonder stimulerend; je brengt niet alleen de studenten op een hoger niveau, ik word er ook zelf beter van."

Institute for Advanced Studies
Het Institute for Advanced Studies, ofwel Institüt für Höhere Studien (IHS), is in 1963 opgericht door twee Oostenrijkers in ballingschap: de socioloog Paul F. Lazarsfeld en de econoom Oskar Morgenstern, met financiële steun van de Ford Foundation, het Oostenrijkse Ministerie van Onderwijs en de stad Wenen. Het instituut wil een interdisciplinair en open platform zijn voor wetenschappelijk onderzoek en wetenschappelijke expertise. Via beurzen worden getalenteerde studenten uit de hele wereld geworven om bij het instuituut voorbereid te worden op een PhD-traject aan de beste universiteiten ter wereld. Heijdra: "Er blijkt veel talent te zijn in de voormalige Oostbloklanden en ik kan me ook voorstellen dat ik in Wenen studenten zou kunnen werven voor een PhD plek aan onze faculteit."

Programmacoördinator Netspar
Heijdra is vanwege zijn expertise op het gebied van vergrijzing en pensioenen ook verbonden aan Netspar, het nationale instituut voor onderzoek en onderwijs op hetzelfde terrein. Sinds 1 april is Ben Heijdra benoemd tot programmacoördinator bij Netspar.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws

  • 19 april 2024

    Nieuwe scriptieprijs voor masterstudenten Economie en Bedrijfskunde

    Hoe kunnen we economie en bedrijfskunde studenten prikkelen om in hun masterscriptie aandacht te besteden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen? De 14 Nederlandse faculteiten economie en bedrijfskunde, verenigd in het Decanenberaad Economie...

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...