Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Koninklijke Onderscheiding voor econoom Jan Schipperijn

28 april 2006

Drs. J.A.M.J. Schipperijn is op voordracht van de universiteit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Op vrijdag 28 april is Schipperijn in de Senaatskamer van het Academiegebouw gedecoreerd door burgemeester J.H. van der Laan van de Gemeente Noordenveld.

Jan Schipperijn (Utrecht, 1946) heeft gedurende een lange periode naast zijn werk als universitair docent en onderwijscoördinator aan de Faculteit der Economische Wetenschappen als vrijwilliger zeer veel tijd en aandacht besteed aan milieuvraagstukken.  

Jan Schipperijn (r) koninklijk onderscheiden
Jan Schipperijn (r) koninklijk onderscheiden

Begin jaren zeventig is Schipperijn een van de oprichters en actieve leden geweest van de Werkgroep Eemsmond. Als econoom, maar ook als bestuurder, heeft hij veel bijgedragen aan de ontwikkeling van het milieubeleid ten aanzien van de Eemshaven en het industrieterrein bij Delfzijl.  

Daarnaast is hij jarenlang bestuurslid geweest van de Waddenvereniging (de landelijke vereniging tot behoud van de Waddenzee). Schipperijn is als onbezoldigd opsporingsambtenaar bij de Algemene Inspectie Dienst betrokken bij de vogelbescherming en de handhaving van de Wet Bescherming Uitheemse Diersoorten. Hij is, ook voor de rechtbank in Assen, specialist flora en fauna en contactpersoon in het Noorden voor vergiftigingsgevallen van (roof)dieren en vogels. Voor de politie in Roden vaart hij als vrijwilliger met de politieboot op het Leekstermeer, om ook daar delicten op het gebied van de dierenbescherming op te sporen.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws