Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Susan Schwarte winnaar FBK/BRUG-scriptieprijs

09 januari 2006

Tijdens de nieuwjaarsborrel van de Faculteit Bedrijfskunde (FBK) van de Rijksuniversiteit Groningen heeft Susan Schwarte de FBK/BRUG scriptieprijs in ontvangst genomen. De prijs is een initiatief van de Faculteit Bedrijfskunde en de alumnivereniging BRUG en is ingesteld om het niveau van de scripties te verhogen.

Groen gas

Susan Schwarte kreeg een 9 voor haar afstudeerscriptie en heeft nu ook de FBK/BRUG-scriptieprijs gewonnen voor een onderzoek dat ze uitvoerde bij de NV Nederlandse Gasunie. Schwarte nam de prijs ter waarde van € 1.500,- in ontvangst uit handen van de voorzitter van de alumnivereniging BRUG, drs. Chris Barneveld. De studente Marketing en Small Business & Entrepreneurship schreef haar scriptie Groen licht voor groen gas? Een onderzoek naar de commerciële waarde van groen gas onder begeleiding van dr. Derk Jan Kiewiet en drs. Delano Maccow. De onderzoeksresultaten kunnen de Gasunie helpen bij het maken van een gefundeerde keuze over de in de toekomst te spelen rol op het gebied van groen gas.

Sterk opgebouwd

De jury bestond uit de heren drs. Chris Barneveld, prof. dr. Henk G. Sol (decaan van de faculteit Bedrijfskunde) en dr. Roger Leenders (vakgroepvoorzitter). De selectie heeft plaatsgevonden op basis van een aantal criteria als originaliteit, gebruik en vernieuwing van theorie, relevantie en bruikbaarheid. Het oordeel van de jury luidt: ‘een sterk opgebouwde en zeer actuele scriptie over duurzaamheid. De scriptie is goed leesbaar is en steekt gedegen in elkaar. Vooral de opbouw naar het samengestelde conceptuele onderzoeksmodel en de kanttekeningen bij de conclusies en resultaten zijn sterk. De scriptie geeft de verankering van bedrijfskunde in de maatschappij aan en laat een sterke link tussen publiek en privaat zien.’ Susan Schwarte zal over haar scriptie een presentatie voor studenten verzorgen.

Laatst gewijzigd:06 februari 2018 13:20

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 08 oktober 2018

  Morele oordelen over mensen met overgewicht funest voor hun motivatie gezonder te leven

  Mensen met overgewicht en obesitas hebben te maken met allerlei negatieve vooroordelen. Vooral morele veroordelingen van mensen met overgewicht en obesitas blijken enorm schadelijk voor hun motivatie om gezonder te eten en meer te bewegen. Dat concluderen...

 • 02 oktober 2018

  Tweede GDBC-event in DOT: komt u ook?

  Op dinsdag 13 november vindt het tweede event van het Groningen Digital Business Centre (GDBC) plaats. Na de geslaagde opening op 3 april, heeft GDBC wederom een inspirerend programma voor u opgesteld. We nodigen u graag uit in DOT Groningen om de...