UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

UniversiteitsbibliotheekUniversity of Groningen Press

Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten die sinds november 2017 zijn gepubliceerd over of namens University of Groningen Press:

European Journal of Life Writing nieuwste tijdschrift in UGP
Gepubliceerd op:11 februari 2019

European Journal of Life Writing nieuwste tijdschrift in UGP

Nieuw nummer eJournal of Indian Medicine
Gepubliceerd op:30 januari 2019

Nieuw nummer eJournal of Indian Medicine

Paleo-Aktueel toegevoegd aan University of Groningen Press
Gepubliceerd op:29 januari 2019

Paleo-Aktueel toegevoegd aan University of Groningen Press

De Vendelhelm uit Hallum: een experimentele reconstructie (Paleo-Aktueel)
Gepubliceerd op:24 januari 2019

"Het is 1913, als ene mevrouw Cannegieter uit Hallum tijdens de commerciële afgraving van een terp net buiten haar woonplaats enkele oudheden verzamelt. Hiertoe behoren twee bronzen dierkoppen met een langgerekte, snavelvormige snuit, die een sterke gelijkenis vertonen met dierkoppen op zogenaamde ‘Vendelhelmen’ uit Zweden."

Looking Sharp. Dutch Bronze Age razors and tweezers in context (Palaeohistoria)

Looking Sharp. Dutch Bronze Age razors and tweezers in context

Nieuw nummer Yearbook for Ritual and Liturgical Studies

Nieuw issue Yearbook for Ritual and Liturgical Studies

Nieuw nummer Palaeohistoria: 59/60 (2017/2018)

Nieuw nummer Palaeohistoria

Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie
Gepubliceerd op:07 december 2018

Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

Nieuw tijdschrift in UGP: Theologia Reformata
Gepubliceerd op:19 oktober 2018

Dit kwartaaltijdschrift voor gereformeerde theologie biedt wetenschappelijke artikelen, meditatie, reflectie op actuele zaken in kerk en theologie, focusartikelen over belangrijke publicaties, boekbesprekingen en boekaankondigingen.

De nieuwste nummers zijn alleen toegankelijk voor abonnees; de oudere nummers zijn open access beschikbaar via University of Groningen Press.

Nieuw tijdschrift: Virtus
Gepubliceerd op:18 oktober 2018

Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

Doeltreffendheid interventie 'Communicatie via Scherm' (SSTP)
Gepubliceerd op:28 september 2018

Artikel van Anke Bekkenutte, Francis van Tilburg, Annette Scheper, tijdschrift Stem-, Spraak- en Taalpathologie

4e issue Deafblind Studies on Communication
Gepubliceerd op:28 september 2018

Het Journal of Deafblind Studies on Communication (JDBSC) heeft zijn vierde issue gepubliceerd bij de University of Groningen Press.

Groningen wordt lid van de Association of European University Presses
Gepubliceerd op:26 juni 2018

University of Groningen Press is lid geworden van de Association of European University Presses(AEUP)

Nieuw e-tijdschrift: Groninger Arbeiten zur germanistischen Linguistik
Gepubliceerd op:15 maart 2018

University of Groningen Press heeft GAGL (Groninger Arbeiten zur germanistischen Linguistik) opgenomen in het online tijdschriftarchief, zodat deze waardevolle vroege publicaties over de syntaxis en semantiek van de Duitse, Nederlandse en Engelse taal permanent beschikbaar blijven voor de wetenschappelijke gemeenschap.

The Colonial Aspects of International Environmental Law (Groningen Journal of International Law)
Gepubliceerd op:21 februari 2018

Flores och Blanzeflor and the Orient (Tijdschrift voor Skandinavistiek)

Flores och Blanzeflor and the Orient: Depicting the other in medieval Sweden

Nieuwe afleveringen open access e-journals
Gepubliceerd op:21 februari 2018

The Groningen Journal of International Law (GroJIL) en het Tijdschrift voor Skandinavistiek hebben elk een nieuw issue uitgebracht.
Deze zijn te bekijken op onze website.

Us Wurk vanaf 1952 in UGP
Gepubliceerd op:21 november 2017

Het tijdschrift Us Wurk is nu vanaf 1952 digitaal beschikbaar bij de University of Groningen Press.

Digitaliseringsproject sociologische tijdschriften afgerond
Gepubliceerd op:21 november 2017

In het najaar van 2017 werd het project digitalisering Nederlandse sociologische tijdschriften van de Universiteitsbibliotheek Groningen afgerond.

printView this page in: English