University of Groningen Library

University of Groningen LibraryUniversity of Groningen Press

News archive

All news items published by and about University of Groningen Press since November 2017:

New issue Us Wurk published
Published on:19 August 2019

A new issue of Us Wurk has been published with articles about Frisian taboo minimizers, a mysterious dog and hypocoramic names in Frisian.

Digital Media: Life-Changing Online
Published on:14 August 2019

Digital Media: Life-Changing Online

Are the questionnaire and the psycho-lexical Big Twos the same? (International Journal of Personality Psychology)
Published on:23 July 2019

Are the questionnaire and the psycho-lexical Big Twos the same?
Towards an integration of personality structure within the Circumplex of Personality Metatraits

Nieuw tijdschriftarchief toegevoegd aan University of Groningen Press: Chemisch Weekblad 1903-1956, jaargang 1- 52
Published on:23 July 2019

Het archief van het Chemisch Weekblad is gedigitaliseerd door de Chemie Historische Groep (CHG) van de KNCV. De basis van deze digitalisering is het archief van Hans van Spronsen, dat hij bij zijn dood naliet aan de GHC.

Laatste nummer van Pictogram verschenen
Published on:17 July 2019

Deze week is het allerlaatste nummer verschenen van Pictogram, het ICT-magazine van de RUG, gezamenlijk uitgegeven door de Universiteitsbibliotheek en het Centrum voor Informatietechnologie (CIT).

New: open access books at University of Groningen Press
Published on:04 April 2019

Since April 2019, UGP also publishes books and series.

European Journal of Life Writing joins UGP
Published on:11 February 2019

European Journal of Life Writing joins UGP

New issue eJournal of Indian Medicine
Published on:30 January 2019

New issue eJournal of Indian Medicine

Paleo-Aktueel available at University of Groningen Press
Published on:29 January 2019

Paleo-Aktueel available at University of Groningen Press

De Vendelhelm uit Hallum: een experimentele reconstructie (Paleo-Aktueel)
Published on:24 January 2019

"Het is 1913, als ene mevrouw Cannegieter uit Hallum tijdens de commerciële afgraving van een terp net buiten haar woonplaats enkele oudheden verzamelt. Hiertoe behoren twee bronzen dierkoppen met een langgerekte, snavelvormige snuit, die een sterke gelijkenis vertonen met dierkoppen op zogenaamde ‘Vendelhelmen’ uit Zweden."

Looking Sharp. Dutch Bronze Age razors and tweezers in context (Palaeohistoria)
Published on:15 January 2019

Looking Sharp. Dutch Bronze Age razors and tweezers in context Stijn Arnoldussen, Hannie Steegstra

New issue Yearbook for Ritual and Liturgical Studies

New issue Yearbook for Ritual and Liturgical Studies

New issue Palaeohistoria: 59/60 (2017/2018)
Published on:15 January 2019

New issue Palaeohistoria 59/60 (2017/2018)

New special issue Stem- Spraak en Taalpathologie
Published on:07 December 2018

Stem-, Spraak- en Taalpathologie has published a new special issue "Research Tutorials by Dutch-speaking researchers abroad, part II ".

Een nieuw screeningsinstrument voor leesonderzoek bij Nederlandse studenten: de Leestest 1-minuut studenten (LEMs) (Stem-, Spraak- en Taalpathologie)
Published on:28 September 2018

Artikel van Wim Tops, Annelies Nouwels, Marc Brysbaert, tijdschrift Stem-, Spraak- en Taalpathologie

The Colonial Aspects of International Environmental Law (Groningen Journal of International Law)
Published on:21 February 2018

Flores och Blanzeflor and the Orient (Tijdschrift voor Skandinavistiek)
Published on:21 February 2018

Flores och Blanzeflor and the Orient: Depicting the other in medieval Sweden

Us Wurk from 1952 in UGP
Published on:21 November 2017

The journal Us Wurk is now digitally available from 1952 at the University of Groningen Press.

Digitization project sociological journals completed
Published on:21 November 2017

In the autumn of 2017, the project digitization Dutch sociological journals of the University Library Groningen was completed.

printView this page in: Nederlands
Follow us onfacebook twitter instagram