UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

UniversiteitsbibliotheekUniversity of Groningen Press

Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten die sinds november 2017 zijn gepubliceerd over of namens University of Groningen Press:

Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie
Gepubliceerd op:07 december 2018

Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

Nieuw tijdschrift in UGP: Theologia Reformata
Gepubliceerd op:19 oktober 2018

Dit kwartaaltijdschrift voor gereformeerde theologie biedt wetenschappelijke artikelen, meditatie, reflectie op actuele zaken in kerk en theologie, focusartikelen over belangrijke publicaties, boekbesprekingen en boekaankondigingen.

De nieuwste nummers zijn alleen toegankelijk voor abonnees; de oudere nummers zijn open access beschikbaar via University of Groningen Press.

Nieuwe aflevering US WURK
Gepubliceerd op:18 oktober 2018

It tydskrift US WURK (1952-) befettet wittenskiplike bydragen op it mêd fan de taalkunde en de letterkunde fan it Frysk (elke perioade en elk dialekt). De publikaasjetalen binne Frysk, Nederlânsk, Ingelsk, Dútsk en Frânsk. Bydragen yn it Frysk, it Nederlânsk en it Frânsk begjinne mei in koarte gearfetting yn it Ingelsk of it Dútsk.

Nieuw tijdschrift: Virtus
Gepubliceerd op:18 oktober 2018

Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

Doeltreffendheid interventie 'Communicatie via Scherm' (SSTP)
Gepubliceerd op:28 september 2018

Artikel van Anke Bekkenutte, Francis van Tilburg, Annette Scheper, tijdschrift Stem-, Spraak- en Taalpathologie

4e issue Deafblind Studies on Communication
Gepubliceerd op:28 september 2018

Het Journal of Deafblind Studies on Communication (JDBSC) heeft zijn vierde issue gepubliceerd bij de University of Groningen Press.

Groningen wordt lid van de Association of European University Presses
Gepubliceerd op:26 juni 2018

University of Groningen Press is lid geworden van de Association of European University Presses(AEUP)

Nieuw e-tijdschrift: Groninger Arbeiten zur germanistischen Linguistik
Gepubliceerd op:15 maart 2018

University of Groningen Press heeft GAGL (Groninger Arbeiten zur germanistischen Linguistik) opgenomen in het online tijdschriftarchief, zodat deze waardevolle vroege publicaties over de syntaxis en semantiek van de Duitse, Nederlandse en Engelse taal permanent beschikbaar blijven voor de wetenschappelijke gemeenschap.

The Colonial Aspects of International Environmental Law (Groningen Journal of International Law)
Gepubliceerd op:21 februari 2018

Flores och Blanzeflor and the Orient (Tijdschrift voor Skandinavistiek)

Flores och Blanzeflor and the Orient: Depicting the other in medieval Sweden

Nieuwe afleveringen open access e-journals
Gepubliceerd op:21 februari 2018

The Groningen Journal of International Law (GroJIL) en het Tijdschrift voor Skandinavistiek hebben elk een nieuw issue uitgebracht.
Deze zijn te bekijken op onze website.

Nieuw Jaarboek Ritual and Liturgical Studies 2017 online
Gepubliceerd op:20 december 2017

Met trots presenteert IRiLiS de 33e editie van het Yearbook for Ritual and Liturgical Studies. Dit jaar voor het eerst als online tijdschrift én in een geheel nieuw ontwerp. Het Yearbook is een forum voor innovatief, nationaal en internationaal onderzoek in het veld van rituele en liturgische studies en is open-access beschikbaar via University of Groningen Press.

Het verschil tussen praten en communiceren (SSTP)
Gepubliceerd op:15 december 2017

Het verschil tussen praten en communiceren: De functionele communicatie bij patiënten met cognitieve communicatiestoornissen
Artikel van Sarah Hüsers en Roel Jonkers, tijdschrift Stem-, Spraak- en Taalpathologie

Nieuw artikel in Stem-, Spraak- en Taalpathologie
Gepubliceerd op:15 december 2017

Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft een nieuw artikel gepubliceerd op

Nieuw in UGP: Groningen Journal of International Law
Gepubliceerd op:13 december 2017

Het Groningen Journal of International Law (GroJIL) is opgericht in 2012 en is een not-for-profit, open-access, digitaal tijdschrift. Het tijdschrift wordt gerund door studenten van de Rijksuniversiteit Groningen, onder supervisie van een adviesraad van academici.

Us Wurk vanaf 1952 in UGP
Gepubliceerd op:21 november 2017

Het tijdschrift Us Wurk is nu vanaf 1952 digitaal beschikbaar bij de University of Groningen Press.

Digitaliseringsproject sociologische tijdschriften afgerond
Gepubliceerd op:21 november 2017

In het najaar van 2017 werd het project digitalisering Nederlandse sociologische tijdschriften van de Universiteitsbibliotheek Groningen afgerond.

printView this page in: English