UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

UniversiteitsbibliotheekUniversity of Groningen Press

Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten die sinds november 2017 zijn gepubliceerd over of namens University of Groningen Press:

Nieuw e-tijdschrift: Groninger Arbeiten zur germanistischen Linguistik
Gepubliceerd op:15 maart 2018

University of Groningen Press heeft GAGL (Groninger Arbeiten zur germanistischen Linguistik) opgenomen in het online tijdschriftarchief, zodat deze waardevolle vroege publicaties over de syntaxis en semantiek van de Duitse, Nederlandse en Engelse taal permanent beschikbaar blijven voor de wetenschappelijke gemeenschap.

The Colonial Aspects of International Environmental Law (Groningen Journal of International Law)
Gepubliceerd op:21 februari 2018

Flores och Blanzeflor and the Orient (Tijdschrift voor Skandinavistiek)

Flores och Blanzeflor and the Orient: Depicting the other in medieval Sweden

Nieuwe afleveringen open access e-journals
Gepubliceerd op:21 februari 2018

The Groningen Journal of International Law (GroJIL) en het Tijdschrift voor Skandinavistiek hebben elk een nieuw issue uitgebracht.
Deze zijn te bekijken op onze website.

Nieuw Jaarboek Ritual and Liturgical Studies 2017 online
Gepubliceerd op:20 december 2017

Met trots presenteert IRiLiS de 33e editie van het Yearbook for Ritual and Liturgical Studies. Dit jaar voor het eerst als online tijdschrift én in een geheel nieuw ontwerp. Het Yearbook is een forum voor innovatief, nationaal en internationaal onderzoek in het veld van rituele en liturgische studies en is open-access beschikbaar via University of Groningen Press.

Het verschil tussen praten en communiceren (SSTP)
Gepubliceerd op:15 december 2017

Het verschil tussen praten en communiceren: De functionele communicatie bij patiënten met cognitieve communicatiestoornissen
Artikel van Sarah Hüsers en Roel Jonkers, tijdschrift Stem-, Spraak- en Taalpathologie

Nieuw artikel in Stem-, Spraak- en Taalpathologie
Gepubliceerd op:15 december 2017

Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft een nieuw artikel gepubliceerd op

Nieuw in UGP: Groningen Journal of International Law
Gepubliceerd op:13 december 2017

Het Groningen Journal of International Law (GroJIL) is opgericht in 2012 en is een not-for-profit, open-access, digitaal tijdschrift. Het tijdschrift wordt gerund door studenten van de Rijksuniversiteit Groningen, onder supervisie van een adviesraad van academici.

Academische filmtijdschrift ‘Versus’ open access beschikbaar
Gepubliceerd op:28 november 2017

Het academische filmtijdschrift ‘Versus’ is nu als digitaal archief (1982-1992) beschikbaar bij de University of Groningen Press.

Us Wurk vanaf 1952 in UGP
Gepubliceerd op:21 november 2017

Het tijdschrift Us Wurk is nu vanaf 1952 digitaal beschikbaar bij de University of Groningen Press.

Digitaliseringsproject sociologische tijdschriften afgerond
Gepubliceerd op:21 november 2017

In het najaar van 2017 werd het project digitalisering Nederlandse sociologische tijdschriften van de Universiteitsbibliotheek Groningen afgerond.

printOok beschikbaar in het: English
Volg ons opfacebook twitter