Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Study at our Faculty Bachelor Events and Open Days

Pascalle van Setten

Bachelor student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur
Pascalle van Setten

Over Pascalle

Hoi! Mijn naam is Pascalle van Setten, ik ben 20 jaar oud en zit nu in mijn vierde jaar van de bachelor Griekse en Latijnse Taal en Cultuur. Ik ben ook lid van studievereniging Boreas en heb een jaar gediend als secretaris. Ik woon sinds dit jaar in de stad, maar heb drie jaar vanuit Drenthe gereisd, dus ik ken de voor- en nadelen! Buiten school ben ik vaak met een verhaal bezig of heb ik een boek in mijn handen, maar ik spreek ook graag af met vrienden, loop lange rondes met mijn hond, en ik werk inmiddels als docent klassieke talen in de onderbouw.

Waarom Grieks en Latijn?

Ik ben Grieks en Latijn gaan doen omdat dat was wat mij het meeste plezier gaf! Zelfs het huiswerk op de middelbare school was iets waarnaar ik uitkeek, en ik puzzelde maar al te graag met de teksten. Ik ontwikkelde bovendien een steeds grotere interesse in verhalen en cultuur, en hoe dat verandert—vooral wanneer het gaat om de oudheid: een wereld die ver in het verleden ligt, maar zulke diepe indrukken achter heeft gelaten dat het onlosmakelijk verbonden is met het heden! Sinds ik dit studeer is dit gevoel alleen nog maar sterker geworden.

Waarom Groningen?

Wat mij echt heeft overgehaald is de sfeer. GLTC is hier klein en gezellig, en Groningen als stad is ook mooi. Vanaf de meeloop-dag voelde het als een plek en een groep waar ik me thuis in kon voelen! Bovendien worden de colleges leuk gegeven, is er ruimte om je zegje te doen, en kan je in veel opzichten je eigen pad kiezen. Als je hulp nodig hebt, staat er bovendien altijd iemand voor je klaar!

Toekomst

Ik heb lang niet geweten wat ik precies wilde, maar zit inmiddels op het pad om docent te worden. Daar kan echter nog wel wat naast komen, zoals bij genoeg classici het geval is, en ik houd dan ook mijn ogen open voor wat de toekomst brengt. Op veel kortere termijn probeer ik me vooral als onderzoeker te ontwikkelen en mijn perspectief op de geschiedenis te verbreden!

Gouden Tip

Zoek uit wat je gelukkig maakt, en doe het rustig aan. Neem je tijd om te kijken wat je wil doen en bereiken, en of je dat pad wil nemen. Denk dan niet alleen maar aan wat anderen je voorschrijven, maar ga zelf op onderzoek uit: voor nu zijn er meeloopdagen, Een Dag Student, en minstens 5 mensen die je kunt mailen en met plezier je vragen beantwoorden! Studies als GLTC liggen niet voor de hand, maar als je het gevoel hebt dat je daar gelukkig van wordt, raad ik zeker aan om het serieus te overwegen.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2023 14:44