Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumTaalcursussenNederlandsInburgerenExamenvoorbereiding

Staatsexamen NT2-II: Zelfstudie examentraining

Duur:Afhankelijk van het niveau.
Studiebelasting:Naar eigen inzicht.
Bedoeld voor: Deelnemers die de cursus B1 > B2 hebben afgerond, en voor deelnemers met een vergelijkbaar niveau.

Tarieven

Cursus Student Korting Vol
Alle 4 modules € 365 € 365 € 379
Module schrijven € 142,50 € 142,50 € 152,50
Module spreken € 142,50 € 142,50 € 152,50
Module luisteren € 95 € 95 € 100
Module lezen € 62,50 € 62,50 € 65
*Meld u aan voor de Talencentrum nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons cursusaanbod en diensten.

Omschrijving

Het zelfstudiepakket is een combinatie van syllabi en materiaal in Nestor, de elektronische leeromgeving van de Rijksuniversiteit Groningen. Bij inschrijving krijgt u de syllabi, de proefexamens lezen en schrijven, toegang tot de elektronische leeromgeving en een handleiding. Tevens krijgt u het e-mailadres van een docent die, als u dat wilt, feedback kan geven.


Modules

Schrijven

U krijgt een syllabus met schrijfopdrachten, aanwijzingen bij het schrijven en oude Cito-voorbeeldexamens. Een voorbeelduitwerking van de oefeningen en examens is bijgevoegd. In de syllabus is tevens een beoordelingsmodel van het examen opgenomen. U krijgt het meest recente voorbeeldexamen van het Cito als proefexamen. Als uw wilt, kunt u 3 opdrachten door een docent laten corrigeren: een korte, een middellange en een lange schrijfopdracht. Ook het proefexamen wordt beoordeeld, volgens de officiële examennormen.

Spreken

U krijgt een syllabus met aanwijzingen en oefeningen, die toewerken naar het spreekexamen. Ook zijn er Cito-voorbeeldexamens en een beoordelingsmodel opgenomen. U kunt uw reacties opnemen via de elektronische leeromgeving. Net als bij het schrijven kunt u 3 opdrachten door een docent laten corrigeren: een korte opdracht, een middellange opdracht en een lange monoloog. De docent beoordeelt ook het proefexamen volgens de officiële beoordelingsnormen.

Luisteren

U krijgt een syllabus met Cito-voorbeeldexamens. Deze teksten zijn te beluisteren via Nestor, de elektronische leeromgeving. Ook het meest recente voorbeeldexamen staat in Nestor.

Lezen

U krijgt een syllabus waarin aanwijzingen en instructies staan. Als oefenmateriaal is een aantal oude Cito-voorbeeldexamens opgenomen. Hierbij staan ook de goede antwoorden en de vindplaatsen van de antwoorden. Tevens staat de cesuur vermeld. Als proefexamen krijgt u een recent voorbeeldexamen van het Cito, plus de antwoorden en de cesuur.


Inschrijving

Neemt u contact op met docente Birgit Lijmbach als u zich wilt inschrijven voor deze zelfstudiecursus.

Aanmelden voor het Staatsexamen NT2-II

  • Meer informatie over het examen vindt u op de site van de organiserende instantie, de DUO - IB-groep. Bij DUO kunt u zich ook aanmelden voor het staatsexamen.
  • Op de site van het College voor Examens is algemene informatie over het Staatsexamen te vinden. Op deze site staan ook voorbeeldexamens.  
Laatst gewijzigd:16 november 2018 14:47
printView this page in: English