Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumVertalen en corrigeren

Correctie en redactie

U heeft met veel zorg een tekst geschreven. En toch hapert er iets. U mist de vaart in de tekst. U bent niet tevreden over de indeling. Of u constateert dat uw verhaal te moeilijk of misschien juist te ambtelijk van toon is. En is wel nauwkeurig genoeg gekeken naar taalfouten, punten en komma’s?

Herkenbaar? Een paar extra, vaardige handen maakt vaak een wereld van verschil. Onze correctoren en redacteuren beschikken over een geoefend oog en buigen zich dagelijks over teksten die nog net even een puntje op de i nodig hebben. Als geen ander weten ze uw tekst tot leven te brengen.

Het resultaat? Een prettig leesbare, foutloze en helder gestructureerde tekst. En een tevreden lezer die precies begrijpt wat u te vertellen heeft!

Wat kunnen we voor u doen?

De Universitaire Vertaal- en Correctiedienst (UVC) van het Talencentrum biedt redactie en correctie van teksten in het Duits, Engels, Frans, Nederlands en Spaans.

Zó gaan we te werk

Bij aanvang van iedere opdracht bespreken we eerst uw wensen, om aansluitend heldere afspraken te maken. Voordat we van start gaan, geven we u graag een kostenindicatie met een urenschatting van uw opdracht en de doorlooptijd die ermee gemoeid is. Stuiten we onverhoopt op meer werk, dan informeren we u op tijd. Onze offerte baseren we op de lengte van de tekst die u wilt laten corrigeren, de huidige kwaliteit en de bewerking die u wilt. Natuurlijk streven we er altijd naar om u zo snel mogelijk, maar bovenal goed te helpen.

Voorwaarden

Bekijk onze voorwaarden [PDF].

Tarieven

Redactie en correctie van Duits, Engels, Frans, Nederlands en Spaans

Interne opdrachtgevers: € 81,- per uur
Externe opdrachtgevers: € 89,- per uur, exclusief 21% BTW
  • Van nieuwe opdrachtgevers vragen we bij acceptatie van de eerste opdracht een (aan)betaling ter hoogte van het (geschatte) factuurbedrag. Voor vervolgopdrachten hoeft geen aanbetaling te worden gedaan.
  • Voor juridische en overige (zeer) gespecialiseerde documenten geldt een toeslag van 20%
  • Voor spoedopdrachten wordt een toeslag van 30% in rekening gebracht
Minimumtarief per opdracht
Interne opdrachtgevers: € 40,-
Externe opdrachtgevers: € 45,- exclusief 21% BTW
Levertijd

De standaard levertijd voor correcties tot 7000 woorden is 2 weken.
Tijdens de vakantieperiode wordt hier mogelijk van afgeweken.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de UVC.

Laatst gewijzigd:10 januari 2019 11:15
printView this page in: English