Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Talencentrum
Talencentrum Over ons Nieuws

Nieuws

Volg onze nieuwe cursus notuleren!
Geplaatst op:27 februari 2024

Volg onze nieuwe cursus Notuleer als een speer vanaf 28 maart! Tijdens deze vierweekse workshop op locatie leer je efficiënt notuleren door onze vakkundige docenten. Zij geven tips en feedback om jouw notuleervaardigheden aan te scherpen.

Laatste kans om je in te schrijven
Geplaatst op:22 februari 2024

Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Oekraïens, Portugees, Russisch, Spaans en Zweeds.

Verbeter je academische schrijfvaardigheid!
Geplaatst op:08 februari 2024

Wil je je academische schrijfvaardigheid verbeteren? Volg dan in maart een van onze cursussen academisch schrijven! We geven een cursus Engels van 7 weken, van 13 maart tot 17 april, en een cursus Nederlands van twee weken, met een sessie op 5 maart en een op 12 maart.

Nieuw: online beginnerscursus Oekraïens
Geplaatst op:29 januari 2024

In maart biedt het Talencentrum Rijksuniversiteit Groningen voor het eerst een beginnerscursus Oekraïens aan. De cursus is volledig online en laat je kennismaken met de Oekraïense taal en cultuur. De enthousiaste en ervaren docent Yuliya Kazanova, is moedertaalspreker Oekraïens en kenner van hedendaagse Oekraïense literatuur.

Verbeter je TOEFL score met de voorbereidingscursus!
Geplaatst op:18 januari 2024

Wil jij zelfverzekerd de officiële TOEFL iBT® Test afleggen? Met onze nieuwe examenvoorbereidingscursus bereid je je in drie voor op de TOEFL, de meest geaccepteerde Engelse taaltest voor studenten en professionals.

Workshop Helder schrijven
Geplaatst op:11 januari 2024

Leer in deze 3-uur durende workshop hoe je makkelijk leesbare teksten schrijft.

Volg een intensieve wintercursus
Geplaatst op:19 december 2023

Begin 2024 goed en volg een intensieve cursus Duits, Engels, Italiaans, Nederlands of Spaans in januari!

Wat te doen met AI in het taalonderwijs?
Geplaatst op:11 december 2023

AI is al langere tijd niet meer weg te denken bij het schrijven van teksten. Wie schrijft er nog zonder gebruik te maken van een automatisch woordenboek? En wie vertaalt zinnen niet via een online vertaler? Nu AI zich de laatste tijd enorm ontwikkelt, moet je maar net weten hoe je het beste met deze nieuwe technologieën om kunt gaan. We vroegen Jane Mahoney, docent Engels en programmacoördinator bij het Talencentrum, naar hoe zij binnen de afdeling Engels omgaan met AI in het taalonderwijs.

Speciale jubileumkorting op geselecteerde cursussen!
Geplaatst op:04 december 2023

Dit jaar bestaat het Talencentrum 35 jaar en dat vieren we! Om ons jubileumjaar feestelijk af te sluiten bieden we een maand lang een exclusieve jubileumkorting aan. Je ontvangt nu 10% korting op geselecteerde taalcursussen.

Intensieve cursussen Nederlands in januari
Geplaatst op:29 november 2023

In januari starten onze intensieve cursussen Nederlands weer. In een intensieve cursus heb je meerdere keren per week les, waardoor je in een korte periode intensief aan de slag gaat met je Nederlandse taalvaardigheid.

Verlenging Blik Op Werk Keurmerk
Geplaatst op:17 november 2023

Het Talencentrum Rijksuniversiteit Groningen heeft het Blik op Werk Keurmerk voor taalcursussen Nederlands voor inburgeraars weten te behouden. Beoordelingscriteria tijdens de audit waren het slagingspercentage van Staatsexamens van cursisten en de werkwijze, personeelskwaliteit en klanttevredenheid van het Talencentrum.

Cursussen Nederlands, Engels, Zweeds en Spaans van start in november
Geplaatst op:23 oktober 2023

Bekijk de cursusagenda van november en schrijf je in!

Samenwerking Talencentrum RUG en SVIN voor cursussen Zweeds
Geplaatst op:16 oktober 2023

Met de gecombineerde expertise van beide instituten worden in november twee beginnerscursussen Zweeds op een hoog tempo aangeboden. De cursussen worden gegeven door docenten van het SVIN, volgens het vaste format van het Talencentrum.

Talencentrum RUG speelt in op behoefte aan docenten Nederlands met opleiding
Geplaatst op:02 oktober 2023

In februari 2024 start bij het Talencentrum Rijksuniversiteit Groningen de opleiding tot docent Nederlands als tweede taal (NT2). Deze docentenopleiding bereidt deelnemers voor op een loopbaan in het volwassenenonderwijs NT2. De opleiding wordt gegeven door ervaren en gekwalificeerde NT2-docenten van het Talencentrum.

Talencentrum RUG eerste officiële TOEFL testcentrum in Noord-Nederland
Geplaatst op:21 september 2023

Vanaf september is het Talencentrum Rijksuniversiteit Groningen een erkend ETS Certified Test Administrator Services (CTAS) en mag het instituut de officiële TOEFL iBT® Test en de GRE® Test afnemen. Zij zijn daarmee het enige instituut in Noord-Nederland dat deze toetsen afneemt.

Nog een paar dagen om je in te schrijven
Geplaatst op:12 september 2023

Cursussen Arabisch, Chinees, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans, Portugees en Spaans bijna van start!

Talencentrum RUG zet onderzoek naar gezond ouder worden in voor cursussen
Geplaatst op:28 augustus 2023

Uit recent onderzoek blijkt dat het leren van een vreemde taal het ontstaan van dementie en Alzheimer kan vertragen en gevoelens van depressie op latere leeftijd kan voorkomen of verminderen. Om dit verder te onderzoeken is het Bilingualism and Aging Lab (BALAB) bij de RUG opgericht waar Seyit Gök, sectiehoofd Engels bij het Talencentrum, deel van uitmaakt. Toen hij tijdens het onderzoek de positieve effecten van de taalcursus op de deelnemers zag, besloot hij het onderzoek in de praktijk te brengen door taalcursussen aan te bieden aan mensen van 60 jaar en ouder.

Nieuwe talen in ons aanbod: 한국어 en Português!
Geplaatst op:13 juli 2023

We breiden ons aanbod uit met beginnerscursussen Koreaans en Portugees. Heb jij altijd al een van deze talen willen leren? Schrijf je dan vandaag nog in voor een cursus bij het Talencentrum Rijksuniversiteit Groningen!

Hanna Végh wint de Gerrit Krolprijs 2023!
Geplaatst op:15 juni 2023

De derde editie van de Gerrit Krolprijs is gewonnen door Hanna Végh met haar essay Taal als breekijzer. Zij wint hiermee € 2.000 en publicatie van haar essay op literair weblog Tzum. De jury noemt haar essay innemend, koersvast en zeer overtuigend.

Welke taalcursus volg jij deze zomer?
Geplaatst op:08 juni 2023

In juni, juli en augustus biedt het Talencentrum weer volop zomercursussen aan! Je kunt je inschrijven voor cursussen Nederlands, Italiaans, Spaans en Engels. Bekijk nu ons volledige zomeraanbod en schrijf je in.

Genomineerden Gerrit Krolprijs bekend!
Geplaatst op:05 juni 2023

Uit alle inzendingen voor de derde editie van de Gerrit Krolprijs heeft de jury drie essays genomineerd. De genomineerde studenten zijn: Tobias Postma, Emke Sijtsma en Hanna Végh! Op woensdag 14 juni 2023 wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking.

Zomerrooster cursussen Nederlands
Geplaatst op:03 mei 2023

In de periode van juni tot en met augustus biedt het Talencentrum weer volop intensieve zomercursussen Nederlands aan. Bekijk nu ons zomerrooster !

Nieuw: Engels voor gezond ouder worden
Geplaatst op:18 april 2023

Naar aanleiding van de beschikbare onderzoeken naar de impact van taalverwerving op geriatrische ziekten zoals Alzheimer en dementie start het Talencentrum Rijksuniversiteit Groningen in 2023 met taalcursussen specifiek ontwikkeld voor 60-plussers. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met BALAB en de gemeente Groningen.

Gerrit Krolprijs: schrijf het beste essay en win € 2.000!
Geplaatst op:04 april 2023

Schrijf jij het beste Nederlandstalige essay over het thema ‘De taal als breekijzer’? Dan ben je de winnaar van de Gerrit Krolprijs! Het Talencentrum en de studie Nederlandse Taal en Cultuur van de RUG nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de derde editie van de Gerrit Krolprijs essaywedstrijd.

Meld u aan voor de 'Summer School on Intercultural Competence'
Geplaatst op:22 maart 2023

Helpt u anderen bij het ontwikkelen van hun interculturele competentie? En wilt u zich verdiepen in het omgaan met culturele diversiteit tijdens uw lessen? Dan is de 'Summer School on Intercultural Competence' de juiste training voor u.

View this page in: English