Skip to ContentSkip to Navigation
Jantina Tammes School of Digital Society, Technology and AI News

Oproep aan onderzoekers: doe mee aan hét wetenschapsfestival voor kinderen

04 maart 2024

Ben jij onderzoeker en wil je kinderen enthousiast maken voor de wondere wereld van de wetenschap? Dan is Expeditie NEXT iets voor jou. Op 1 mei komen duizenden nieuwsgierige kinderen naar Zutphen voor hét nationale wetenschapsfestival voor 6 tot 12 jarigen.

Expeditie NEXT wordt georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). Het doel van het evenement is om wetenschap toegankelijk te maken voor een breed publiek, in dit geval kinderen in de basisschoolleeftijd en hun begeleiders. Tijdens het wetenschapsfestival kunnen kinderen mini-colleges volgen, vragen stellen aan wetenschappers, zelf onderzoek doen en de nieuwste uitvindingen met eigen ogen bekijken en uitproberen. 

Eerdere edities vonden plaats in Rotterdam, Franeker en Middelburg, waar onder meer astronaut André Kuipers op het programma stond. Dit jaar is de historische binnenstad van Zutphen de uitvalsbasis voor Expeditie NEXT. Aan het programma werken diverse instellingen mee, zoals de Rechtbank Zutphen en Bibliotheek Zutphen en verschillende Nederlandse kennisinstellingen. Vanuit de Rijksuniversiteit Groningen is het SPRAAKLAB, het mobiele laboratorium van de Faculteit der Letteren, aanwezig op het festival. 

Het evenement vindt plaats op 1 mei in het centrum van Zutphen van 11.00 tot 17.00 uur. Expeditie NEXT is nog op zoek naar wetenschappers die een bijdrage willen leveren aan het festival, waarbij de nadruk ligt op doe-activiteiten.

Let op: voor onderzoekers zijn er vergoedingen beschikbaar. Heb je interesse? Neem dan voor 15 maart contact op met de organisatie van het wetenschapsfestival.

decoratieve afbeelding
Laatst gewijzigd:04 maart 2024 15:48

Meer nieuws

 • 16 april 2024

  RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

  De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

 • 02 april 2024

  Vliegen op houtstof

  In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

 • 18 maart 2024

  VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

  Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...