Skip to ContentSkip to Navigation
Jantina Tammes School of Digital Society, Technology and AI Agenda

Zet je onderzoek in de schijnwerpers: Vertel je verhaal met storymapping

Wanneer:vr 17-11-2023 13:00 - 17:00
Waar:House of Connections, Grote Markt 21, Groningen

Klaar om je onderzoek om te zetten in boeiende verhalen? Leer de kunst van storytelling door gebruik te maken van de kracht van storymapping!

Bouw een visueel verhaal op basis van je onderzoek

In deze workshop duiken we in de kracht van kaarten en hoe ze de kwaliteit van het verhaal van je onderzoek kunnen verbeteren. De meeste onderzoekers hebben intrigerende gegevens met vaak een geografische component die voornamelijk onbekend zijn bij een breder publiek. 

Goede verhaaltechnieken zorgen ervoor dat je publiek je onderzoek beter begrijpt. Aanvullende (online) kaarten kunnen de communicatie van uw inzichten ondersteunen. Door deze technieken te combineren in StoryMaps, kun je je verhaal een sterker plaatsgevoel geven, relaties tussen plaatsen eenvoudig illustreren en visuele voorbeelden zoals foto's of video's toevoegen aan je ideeën.

Een StoryMap van archeologen Christina Willamson & Alexandra Katevaini (UG/Arts) is een goed voorbeeld van storytelling met kaarten, die hier beschikbaar is, evenals een andere StoryMap over Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh, die hier beschikbaar is.

Sleutelconcepten van storytelling en webmapping

Deelnemers kunnen verwachten dat ze in deze cursus de belangrijkste concepten van storytelling en webmapping leren. Als deelnemers hun eigen set kaarten en andere multimedia gebruiksklaar hebben, kunnen ze deze meenemen in de cursus. Zo niet, dan hebben we een uitdagende set materialen voorbereid die ze kunnen gebruiken om de volledige mogelijkheden van Storymapping te ervaren.

Vereisten

Ervaring met GIS is niet nodig. De leerdoelen van deze cursus worden gedifferentieerd op basis van de vaardigheden van de deelnemer en deelname is gratis. De cursus wordt in het Engels gegeven.

Je kunt je aanmelden via de onderstaande button.

View this page in: English