Skip to ContentSkip to Navigation
Groundbreaking WorkOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Groundbreaking Work

@University of Groningen
Groundbreaking WorkNieuws

Energy Academy Europe genomineerd voor Innovatie Award 2017. Stem mee!

01 september 2017
Energy Academy Europe

Op 27 september 2017 wordt de eerste Innovatie Award uitgereikt door 'De Techniek achter Nederland' van UNETO-VNI. DeEnergy Academy Europe op de Zernike Campus Groningen is één van de tien genomineerden. Daar is de RUG uiteraard heel trots op.

Innovatief en duurzaam gebouw

In het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland is een bijzondere combinatie van energiebesparende en energieleverende oplossingen doorgevoerd. Zo zorgt een zonneschoorsteen in combinatie met een ondergronds labyrint voor de natuurlijke ventilatie, en ook de warmte- en koudeopslag (WKO) draagt samen met de innovatieve warmtepomp (Carrier Aquaforce 30XW) en de betonkernactivering bij aan een zuinig én behaaglijk binnenklimaat. Op het dak liggen 1.600 zonnepanelen in bijzondere driehoeksopstelling om en om met dakramen zodat daglicht tot ver in het gebouw kan toetreden.

De duurzame maatregelen tezamen hebben ervoor gezorgd dat dit gebouw is onderscheiden met een BREAAM ‘Outstanding’ certificaat.

Laatst gewijzigd:01 september 2017 13:33

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

Volg ons opfacebook instagram