Skip to ContentSkip to Navigation
Groundbreaking WorkOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Groundbreaking Work

@University of Groningen
Groundbreaking WorkNieuws

Duurzaam onderwijsgebouw Energy Academy Europe genomineerd voor internationale BREEAM Awards

12 januari 2017
Gebouw Energy Academy Europe genomineerd voor BREEAM Awards 2017

Op 7 maart wordt in Londen bekend gemaakt of de nieuwbouw Energy Academy Europe winnaar is geworden van de BREEAM Awards 2017. De nieuwe aanwinst van de Zernike Campus Groningen is genomineerd in de categorie ‘Mixed Use and Others’. Deze nominatie onderschrijft dat in Groningen een bijzonder duurzaam en ambitieus gebouw is neergezet. Door een slim ontwerp wordt de energiebehoefte laag gehouden en bovendien is het gebouw in staat om meer energie te produceren dan het verbruikt. Hiermee wordt de Energy Academy Europe het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland.

Hoogst mogelijke BREEAM categorie

Het gebouw heeft het predicaat ‘BREAAM-NL Outstanding’, de hoogst mogelijke categorie. BREEAM is een methode van duurzaam bouwen die het milieu zo min belast en waarmee een gezonde werk- en leefomgeving wordt gestimuleerd. Bij het ontwerp van de nieuwbouw van de Energy Academy Europe is ingezet op het behalen van het maximaal aantal punten voor energiebesparende maatregelen. Enerzijds door de energievraag zeer laag te houden en anderzijds door zoveel mogelijk gebruik te maken van de natuurlijke energiebronnen zon, aarde, lucht en water.

Energie van de toekomst

In het gebouw Energy Academy Europe - dat in oktober 2016 is opgeleverd - werken partijen samen die zich inzetten voor de transitie naar de energie van de toekomst. Dit zijn de Rijksuniversiteit Groningen met Energy and Sustainability Research Institute Groningen (ESRIG), Hanzehogeschool Groningen, Energy Academy Europe, Energy Valley en het Energy Delta Institute.

Dit project wordt mede gefinancierd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), het Ruimtelijk Economisch Programma en door het Ministerie van Economische Zaken.

Voor de realisatie van de nieuwbouw Energy Academy Europe hebben meegewerkt:

Aannemer bouw: Bouwcombinatie Friso-Koopmans
Aannemer installaties: ENGIE
WKO: UNICA
Laboratoria: Wesemann
Zonnepanelen (nog te plaatsen): One Solar
Architectuur: Broekbakema i.s.m. De Unie architecten (voorheen pvanb architecten)
Installatieadvies: ARUP
Constructie:     Wassenaar
Laboratoriumadvies: dr. heinekamp
Bouwfysica en Brandveiligheid: DGMR
Expert Breeam: DGMR
Management: ICS adviseurs
Assessor:   BenR

Meer informatie

Meer details over het ontwerp en de vorderingen van de nieuwbouw zijn te vinden op www.rug.nl/GroundbreakingWork of www.facebook.com/GroundbreakingWork.

____________________________
Groundbreaking Work

@University of Groningen

Laatst gewijzigd:03 november 2017 12:40

Meer nieuws

Volg ons opfacebook instagram