Groundbreaking WorkOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Groundbreaking WorkNieuws

Bouwers nieuwbouw Energy Academy Europe vastgelegd

24 juni 2015
Vooraan op de foto van links naar rechts: H.C. Smit (Koopmans Bouwgroep), Henk Dedden (Aannemingsmaatschappij Friso), Jan de Jeu (RUG) en Freddy de Boer (Cofely GDF Suez)

Terwijl de bouw van de Energy Academy Europe op de Zernike Campus Groningen al ruimschoots is begonnen, zijn op woensdag 24 juni 2015 officieel de contracten met de aannemers getekend. De Rijksuniversiteit Groningen heeft Bouwcombinatie Friso-Koopmans aangesteld als bouwkundig aannemer en Cofely GDF Suez voor de installatietechnische werkzaamheden om het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland te realiseren.

Friso-Koopmans en Cofely zijn formeel nevenaannemers, maar zullen als partners met elkaar samenwerken om de ambitieuze planning, met de geplande oplevering medio 2016, mogelijk te maken. Die samenwerking is al opgestart, want de bouw op de Zernike Campus te Groningen is al in volle gang. Het boren van de ruim 300 funderingspalen is voltooid en er wordt momenteel hard gewerkt aan de onderbouw.

De bouw van Energy Academy Europe volgen?
Houd dan de webcam in de gaten op www.rug.nl/GroundbreakingWork en volg de Facebook-pagina voor foto’s en updates.

Groundbreaking Work

@University of Groningen