Skip to ContentSkip to Navigation
Groundbreaking WorkOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Groundbreaking Work

@University of Groningen
Groundbreaking WorkNieuws

Bouwers nieuwbouw Energy Academy Europe vastgelegd

24 juni 2015
Vooraan op de foto van links naar rechts: H.C. Smit (Koopmans Bouwgroep), Henk Dedden (Aannemingsmaatschappij Friso), Jan de Jeu (RUG) en Freddy de Boer (Cofely GDF Suez)

Terwijl de bouw van de Energy Academy Europe op de Zernike Campus Groningen al ruimschoots is begonnen, zijn op woensdag 24 juni 2015 officieel de contracten met de aannemers getekend. De Rijksuniversiteit Groningen heeft Bouwcombinatie Friso-Koopmans aangesteld als bouwkundig aannemer en Cofely GDF Suez voor de installatietechnische werkzaamheden om het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland te realiseren.

Friso-Koopmans en Cofely zijn formeel nevenaannemers, maar zullen als partners met elkaar samenwerken om de ambitieuze planning, met de geplande oplevering medio 2016, mogelijk te maken. Die samenwerking is al opgestart, want de bouw op de Zernike Campus te Groningen is al in volle gang. Het boren van de ruim 300 funderingspalen is voltooid en er wordt momenteel hard gewerkt aan de onderbouw.

De bouw van Energy Academy Europe volgen?
Houd dan de webcam in de gaten op www.rug.nl/GroundbreakingWork en volg de Facebook-pagina voor foto’s en updates.

____________________________
Groundbreaking Work

@University of Groningen

Laatst gewijzigd:02 juli 2015 12:21

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

Volg ons opfacebook instagram