Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences

Duurzaam gedrag: Heeft het wel zin als ik duurzaam bezig ben (en anderen in mijn omgeving niet)?

19 mei 2022
.

Zonnepanelen aanschaffen, vaker de fiets nemen, minder vlees eten, korter douchen. Het laatste klimaatrapport was glashelder: als we verdere opwarming van de aarde willen voorkomen dan moeten we ons gedrag onmiddellijk veranderen.

Maar heeft dit wel zin? Is het niet dweilen met de kraan open als jij netjes je afval scheidt, maar het Noorderplantsoen na een warme zomerdag vol met flesjes en plastic bekers ligt? En hoe zinvol is het eigenlijk als individuen hun gedrag aanpassen terwijl er in andere landen massaal vervuild wordt?

In de tweede aflevering van de Publieksacademie Sociale Wetenschappen praten we verder over deze onderwerpen. Te gast is omgevingspsycholoog en mede-auteur van het IPPC rapport Linda Steg. Steg vertelt waarom ook kleine duurzame acties zin hebben. Daarnaast gaat Socioloog Jacob Dijkstra in op hoe je ervoor kunt zorgen dat duurzame initiatieven zich ook buiten je bubbel verspreiden. Ook Maurie Mutsaers, beleids- en projectmedewerker Afval en Circulariteit bij Gemeente Groningen, schuift aan. Zij vertelt hoe Gemeente Groningen duurzaam gedrag op het gebied van afval probeert te stimuleren.

Vragen voor de sprekers kun je sturen naar: publieksacademie-sw rug.nl

Informatie

14 JUNI 2022, 19:30 UUR

De publieksacademie is gratis te bezoeken in het Groninger Forum. Kaartjes via https://www.rug.nl/gmw/publieksacademie/

Meer informatie en de link naar de livestream staan ook op deze pagina.

Laatst gewijzigd:19 mei 2022 12:49

Meer nieuws