Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Theology and Religious Studies Calendar

Open Dag Religiewetenschappen

Wanneer:vr 04-02-2022
Waar:Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap, Oude Boteringestraat 38, 9712 GK Groningen

Weet jij al wat je na je eindexamen gaat studeren? Ben je geïnteresseerd in sociologie, psychologie, filosofie, antropologie, geschiedenis en/of kunst? Bij de studie Religiewetenschappen krijg je het allemaal! Meer weten? Kom dan naar onze open dag!

Tijdens deze studie bestudeer je hoe we met elkaar samenleven in de maatschappij en welke prominente rol religie daarin heeft. Je maakt kennis met de vijf wereldgodsdiensten en leert vanuit die kennis hoe culturen en religies in elkaar zitten en hoe zij elkaar en de maatschappij beïnvloeden. Studenten worden opgeleid tot breed opgeleide sociale wetenschappers, getraind in antropologie, sociologie, psychologie, politicologie, ethiek en filosofie.

Voorlichtingsrondes

Tijdens de voorlichtingsronde krijg je informatie over de inhoud en opbouw van de opleiding Religiewetenschappen. Daarnaast volg je tijdens dit uur een proefcollege van prof. dr. Marjo Buitelaar (hoogleraar in de hedendaagse islam) zodat je alvast ervaart hoe het is om bij ons te studeren. Uiteraard geven we een rondleiding door ons prachtige oude gebouw en is er volop gelegenheid om kennis te maken met studenten en docenten. Ook onze studieadviseurs zijn aanwezig en kunnen je helpen met het kiezen van een studie die het beste bij jou past.

NB: Vooralsnog hopen we dat we jullie gewoon weer in het gebouw kunnen verwelkomen. Mocht dit vanwege corona niet kunnen, dan zorgen we voor een online alternatief.

Studenten Religiewetenschappen
Studenten Religiewetenschappen