Over onsFaculteit Godgeleerdheid en GodsdienstwetenschapAgenda

Opening Academisch Jaar Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap

Wanneer:wo 05-09-2018 15:00 - 17:00
Waar:Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33, Groningen

Op woensdag 5 september vindt de gezamenlijke opening van het academisch jaar plaats van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap (GGW) van de RUG en de Protestantse Theologische Universiteit (PThU). Speciale gast is Susanna Terstal,  de huidige ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Iran. Tijdens de opening zal zij een lezing geven.

Aanmelden

Aanmelden voor het bijwonen van de opening kan via het aanmeldformulier. Bij overtekening werken we met een wachtlijst. Deadline aanmelden: 28 augustus 2018.

Susanna Terstal © Ministerie van Buitenlandse Zaken

Susanna Terstal

Drs. Susanna Terstal studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde vervolgens een master in Political Sciences en een master in Internationale Betrekkingen aan de Syracuse University in New York. Na een jaar als onderzoeker aan het European University Institute in Florence, Italië, studeerde ze ook nog Italiaanse Taal en Letterkunde aan de Universiteit van Utrecht. Sinds 2004 is ze in dienst van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Voordat ze in 2015 de eerste vrouwelijke Nederlandse ambassadeur in Iran werd, was ze ambassadeur in Angola, plaatsvervangend Permanent Vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties en andere Internationale Organisaties in Genève, Zwitserland, en Plaatsvervangend Directeur Juridische Zaken.

In de Media

College Tour

Voorafgaand aan de opening organiseert de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap een College Tour met mevrouw Terstal onder leiding van dr. Jason Zurawski.

printOok beschikbaar in het: English