Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

NWO Take-off subsidie voor Marc van der Maarel en Mariska van der Hoek

21 december 2022

Hoogleraar Marc van der Maarel (ENTEG) en Mariska van der Hoek hebben een Take-off subsidie ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Het betreft een Take-off fase 1 haalbaarheidssubsidie van 40.000 euro. Van der Maarel en Van der Hoek kunnen daarmee een haalbaarheidsonderzoek doen naar de toepassing van het glycogeen van de microalg Galdieria in huidverzorgingsproducten.

Het financieringsinstrument Take-off is gericht op het stimuleren en ondersteunen van bedrijvigheid en ondernemerschap vanuit de wetenschap. Onderzoekers kunnen met deze financiering een haalbaarheidsstudie doen naar het opzetten van een bedrijf op basis van een onderzoeksvinding.

galdieria
galdieria

Galdieria glycogeen in huidverzorgingsproducten

De start-up modAlgae in oprichting richt zich op de duurzame productie en vermarkting van Galdieria-glycogeen. Galdieria-microalgen zetten biodieselglycerol of melksuikers om in grote hoeveelheden glycogeen. De eerste markt voor Galdieria-glycogeen is de cosmeticasector, die wordt geconfronteerd met een overheidssturing en een consumentenwens naar duurzame en natuurlijke producten. De functionele en structurele eigenschappen van Galdieria-glycogeen wijzen op een toegevoegde waarde in huidverzorgingsformules. Van der Maarel en Van der Hoek gebruiken de Take-off subsidie voor claim-support-onderzoek en raming van de kostprijs. Daarmee willen zij het marktpotentieel van Galdieria-glycogeen als functioneel en natuurlijk cosmetisch ingrediënt inschatten en al dan niet modAlgae BV oprichten.

Laatst gewijzigd:21 december 2022 13:07
View this page in: English

Meer nieuws