Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculty of Science and EngineeringOnderwijszaken

Matching bij de Faculty of Science and Engineering

Als je straks gaat studeren, wil je natuurlijk zeker weten dat je goed zit. Door het matchingstraject weet je of je de goede studie hebt gekozen. In dit traject krijg je namelijk advies over je studiekeuze.

Matching is verplicht voor alle studenten die vanaf 1 september 2019 willen starten met één van de onderstaande bacheloropleidingen. Het advies dat je aan het einde van het matchingstraject ontvangt is niet bindend. Dit betekent dat je op basis van het matchingsadvies niet geweigerd worden.

Als je je aanmeldt voor een van onderstaande opleidingen, neem je deel aan het matchingstraject bij de Faculty of Science and Engineering:

Het matchingstraject voor deze opleidingen verloopt volledig online via de volgende stappen:

1.   Aanmelding                                                                                        
Meld je uiterlijk 1 mei aan in Studielink.

2.   Matching class
Wanneer je je hebt aangemeld voor één van de bovenstaande opleidingen dan moet je de online matching class en de bijbehorende toetsen doen. Je ontvangt hierover instructies en informatie per e-mail.

3.   Studiekeuze-advies
Aan het einde van het matchingstraject ontvang je per e-mail ons advies over je studiekeuze. Dit advies is niet bindend en je kan niet op basis daarvan geweigerd worden.

Het doorlopen van het gehele matchingstraject is verplicht. Echter: matching is geen toelating. Matching en toelating zijn twee separate processen, met deadlines, die je tijdig moet afronden. Heb je een afwijkende vooropleiding of een niet-aansluitend VWO-profiel (of weet je het gewoon niet zeker), kijk dan voor meer informatie over de toelatingsprocedure op de webpagina van de Toelatingscommissie Bacheloropleidingen FSE .

Als je eenmaal de matching voor een opleiding hebt voltooid, dan kun je niet meer geweigerd worden voor die opleiding, tenzij je aan een van de andere voorwaarden niet voldoet. Voltooi je de matching niet, word je geweigerd.

NB : Ben je al student aan de RUG of een andere instelling in Nederland, en krijg je (mogelijk) een negatief BSA? Of wil je switchen van opleiding? Of wil je een tweede bacheloropleiding gaan starten? Dan geldt een latere deadline voor aanmelding dan 1 mei. Je moet je in deze situaties uiterlijk 31 juli aanmelden voor een andere opleiding in Studielink. Daarnaast moet je ook voor de nieuwe opleiding het gehele matchingstraject doorlopen. Wij raden je daarom aan om je aanmelding in Studielink zo snel mogelijk te doen en niet te wachten tot 31 juli.
Let op: In het geval van een negatief BSA mag de nieuwe opleiding binnen dezelfde Faculteit zijn, maar mag niet geclusterd zijn met je huidige opleiding. Informeer je hierover bij je
studieadviseur .

Voor vragen over matching voor bovenstaande opleidingen van de Faculty of Science and Engineering mag je mailen naar matching.beta@rug.nl ; de e-mails die je ontvangt betreffende de opleidings-specifieke matchingsactiviteit zullen ook vanaf dit e-mailadres verstuurd worden. Check dus ook regelmatig je spam-folder, want het betreft belangrijke informatie!

We wensen je alvast veel succes bij het kiezen van de juiste studie!
Laatst gewijzigd:09 oktober 2018 14:02
printView this page in: English