Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFEB

Ouderdag bij Faculteit Economie en Bedrijfskunde

Ouderdag

Elk jaar organiseert de Faculteit Economie en Bedrijfskunde een Ouderdag voor de ouders van alle FEB-studenten. Graag nodigen we u van harte uit voor deze dag, die dit jaar plaatsvindt op vrijdag 25 mei 2018.

Tijdens deze dag maakt u kennis met de faculteit en kunt u de sfeer in en rondom de universiteit proeven. Vindt u het leuk om samen met uw studerende zoon of dochter in de collegebanken te zitten, dan is hij of zij uiteraard ook van harte uitgenodigd.

Aanvang programma

Wij verwelkomen u graag vanaf 09.30 uur voor een kopje koffie/thee en iets lekkers. Om 10.00 uur start het officiële programma. Aan het eind van het programma, om ongeveer 12.30 uur, wordt u een lekkere lunch aangeboden. Ten slotte is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding. Onze enthousiaste studenten laten u graag onze faculteit zien.
De middag kunt u zelf invullen. Er is genoeg in Groningen te ontdekken (kijk hier voor tip en inspiratie: http://www.toerisme.groningen.nl).

Aanmelding voor dit evenement is niet meer mogelijk.

Een week voor de Ouderdag ontvangt u de laatste praktische informatie.
We verwelkomen u graag op 25 mei bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde!

Programma Ouderdag vrijdag 25 mei 2018

Tijd Onderdeel
9.30-10.00 Ontvangst/inloop met koffie, thee en cake
10.00-10.15

Presentatie over de Faculteit Economie en Bedrijfskunde
door drs. Nienke Bastiaans

10.15-10.30

Presentatie over de Careers Company
door drs. Frederike Godron

10.30-11.00

College 'De consument van nu: is er toekomst voor de winkel?
door 'FEB docent van het jaar 2016' dr. Liane Voerman

Het retail landschap is de afgelopen decennia enorm veranderd onder invloed van de digitalisering. Kochten we vroeger onze boodschappen bij de SRV man of de supermarkt op de hoek, nu rijden de albert.nl-vrachtwagens af en aan. De Zalando's en Coolblue's floreren en monumenten als V&D, Bijenkorf en Blokker verdwijnen of hebben het moeilijk. Is er nog toekomst voor de brick & mortar winkels? Zo ja, hoe moeten deze organisaties zich dan aanpassen aan de nieuwe tijd?

11.00-11.15

Pauze met koffie en thee

11.15-11.45

Presentatie over 'Succesvol studeren'
door studieadviseur drs. Juliette Kars en studenten

11.45-12.00

Presentatie 'Hoe de EBF je studie verrijkt'
door studenten van de Economische en Bedrijfskundige Faculteitsvereniging

12.00-12.30

College 'Over zwarte dozen en Zwitserse kaas'
door prof.dr. Jim Emanuels

De economische wetenschap houdt zich graag bezig met berekeningen om de toekomst te voorspellen. Wat moeten we doen en waar moeten we in investeren om in de toekomst welvarend te blijven in een gezonde en rechtvaardige wereld? De invloed van bedrijven op deze voorspellingen is groot, maar het gedrag van mensen, zoals directeuren en managers, die leiding geven aan deze bedrijven is niet altijd goed voorspelbaar en te beïnvloeden. Wat kunnen we daar aan doen?

12.30-13.30

Lunchbuffet

13.30-14.15

Rondleiding in en om de faculteit (optioneel) door studenten

Laatst gewijzigd:14 mei 2018 11:45