Skip to ContentSkip to Navigation
Education Bachelor's

Student for a Day - Programme Faculty Behavioural and Social Sciences

What can you expect? Here you can find the programme for each of the Student for a Day events from the Faculty of Behavioural and Social Sciences.

Programmes that offer English speaking 'Student for a Day'

Study
Programme
Psychology
(in English)

During ‘Student for a Day’ you will experience being a Psychology student at the University of Groningen by following a lecture, attending a presentation on current students’ experiences and you will even get a taste of the student life.

The program is led by Psychology students. Groningen is known to be the best Dutch student city and thus, an event like this would be incomplete without including the social aspect of being a student. There are limited places for the event. Those who would like to start the program in the upcoming academic year will get priority. The rest will then be placed according to the order of application.

Programmes that offer Dutch speaking 'Student for a Day'

Study
Programme
Academische Opleiding
Leraar Basisonderwijs

Een dag student Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs (AOLB) bestaat uit verschillende onderdelen. Op deze dag zul je een deel van een eerste of tweedejaars (universitair) college volgen, volg je een college van één van de pabo vakken, zoals taal, rekenen of wereldoriëntatie en nemen we een kijkje op de faculteit.

Je volgt de ‘één dag student’ in een groep van ongeveer 20 scholieren, begeleid door 2 studenten. Gedurende de dag kun je al je vragen stellen aan de studentassistenten, die zelf de AOLB studeren.

Pedagogische
Wetenschappen

Een dag student Pedagogische Wetenschappen bestaat uit verschillende onderdelen: er is een presentatie over de opleiding Pedagogische Wetenschappen, een kort werkcollege, een rondleiding over de faculteit en je volgt een deel van een (eerstejaars) college. Ook kan je al je vragen stellen aan de studentassistenten, die zelf Pedagogische Wetenschappen studeren. Je volgt de één dag student in een groep van ongeveer 30 scholieren, begeleid door 2 studenten.

Let op: Deze voorlichtingsactiviteit is bedoeld voor scholieren uit vwo 6 die zich al georiënteerd hebben op de opleiding Pedagogische Wetenschappen door bijvoorbeeld een open dag te bezoeken. Scholieren uit vwo 6 hebben dan ook voorrang op eventuele aanmelding van scholieren uit lagere klassen.

Aanmeldingen van scholieren uit lagere klassen dan vwo 6 worden op een wachtlijst geplaatst. Wanneer er plekken over zijn, worden zij op volgorde van aanmelding geplaatst.

Daarnaast is de één dag student ook heel geschikt voor hbo- studenten die willen overstappen, of voor studenten die al aan een universiteit studeren en overwegen van studie te switchen.

Psychologie

Let op: het is de bedoeling dat je de volledige dag aanwezig bent! Een dag student Psychologie bestaat uit verschillende onderdelen: er is een presentatie over de opleiding Psychologie, je krijgt de gelegenheid enkele studieboeken in te zien, je neemt deel aan een practicum gespreksvaardigheden en een practicum academische vaardigheden en je volgt een deel van een college. Ook neem je een kijkje op de faculteit en kan je al je vragen stellen aan de studentassistenten, die zelf Psychologie studeren.

Je volgt de één dag student in een groep van ongeveer 20 scholieren, begeleid door 2 psychologiestudenten. Deze voorlichtingsactiviteit is bedoeld voor scholieren uit vwo 6 die zich al georiënteerd hebben op de opleiding Psychologie door bijvoorbeeld een open dag te bezoeken. Deze aanmeldingen hebben dan ook voorrang op een eventuele aanmelding van scholieren uit lagere klassen (die dan op een wachtlijst geplaatst worden). Wanneer er plekken over zijn, word je op volgorde van aanmelding geplaatst.

Daarnaast is de Eén dag student ook heel geschikt voor hbo- studenten die willen overstappen, of voor studenten die al aan een universiteit studeren en overwegen van studie te switchen. Scholieren kunnen zich tot één week voor het evenement aanmelden! De informatie gedurende de dag wordt in het Nederlands gegeven.

Sociologie

We beginnen de meeloopdag met een inleidend college, daarna is er tijd voor lunch (voor eigen rekening) en krijg je een rondleiding over de faculteit. Verder krijg je deze dag een gastcollege en doe je mee aan een werkcollege. Aansluitend bestaat de mogelijkheid om met iedereen uit eten te gaan.

Eigen bijdrage:
Je betaalt alleen een eigen bijdrage als je aan het eind van de dag mee uit eten gaat. Meer informatie daarover krijg je de informatiemail die je ontvangt voordat het evenement start. Het exacte bedrag is nog niet bekend.

Let op: als de datum waarop je Een dag student wilt volgen is volgeboekt, kun je je aanmelden voor de wachtlijst door een e-mail te sturen naar  voorlichting.sociologie rug.nl. Je krijgt dan in de loop van week voor de meeloopdag bericht of je alsnog kunt meedoen.

Last modified:05 September 2023 12.08 p.m.
View this page in: Nederlands