Skip to ContentSkip to Navigation
Campus Fryslân

University College Fryslân trekt Jaap de Hoop Scheffer aan als ambassadeur

29 maart 2018

Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân in Leeuwarden biedt met het University College Fryslân een kleinschalige, residentiële en interdisciplinaire bachelor: Global Responsibility & Leadership. Prof. mr. Jaap de Hoop Scheffer gaat zich inzetten voor het University College Fryslân (UCF) door aan te treden als ambassadeur en zijn internationale kennis en ervaring te delen met de studenten.

Jaap de Hoop Scheffer draagt het University College Fryslân van de RUG/Campus Fryslân een warm hart toe. “Ik geloof in het concept van een University College. Met groot plezier geef ik al negen jaar les aan het Leiden University College. Ook UCF biedt een brede opleiding die de eigen verantwoordelijkheid van jongeren stimuleert en aansluit op veel masteropleidingen. De lat ligt hoog en dat trekt goede studenten aan”, zegt De Hoop Scheffer. Dat de voormalig Minister van Buitenlandse Zaken en Secretaris-generaal van de NAVO voor het UCF kiest is geen toeval. “Ik heb een hechte band met Friesland. Mijn moeder is hier geboren en getogen en mijn grootvader kwam vroeger voor zaken vaak in de Beurs in Leeuwarden waar Campus Fryslân zich straks vestigt. Hoe mooi is het als zijn kleinzoon hier jaren later les gaat geven.”

Stimuleren van leiderschap

Het werken met jongeren geeft Prof. Mr. De Hoop Scheffer veel voldoening en daarom draagt hij zijn kennis graag over. “In het University College Fryslân komt het thema leiderschap prominent naar voren en dat wil ik positioneren in een internationale context.” Een van de bijdragen die hij zal leveren is het voeren van zogenaamde ‘haardvuurgesprekken’. Hier leren studenten in een ontspannen sfeer van zijn internationale ervaringen en wat het betekent om een verantwoordelijk leider te zijn.

Jaap de Hoop Scheffer
Jaap de Hoop Scheffer

Over Prof. mr. Jaap de Hoop Scheffer

Jaap de Hoop Scheffer heeft een lange carrière in internationale relaties, was Minister van Buitenlandse Zaken en Secretaris-generaal van de NAVO. De Hoop Scheffer is een expert op het gebied van internationale relaties en vredeshandhaving en toegewijd aan de promotie van de duurzaamheidsdoelstellingen (Sustainable Development Goals) van de VN. Persoonlijk heeft hij bijgedragen aan Goed Onderwijs (doel 4), Vrede, Veiligheid en Rechtvaardigheid (doel 16) en Partnerschappen voor de Doelen (doel 17) om zo vreedzame en inclusieve samenlevingen voor duurzame ontwikkeling te creëren. De casuïstiek in de bachelor Global Responsibility & Leadership is gebaseerd op de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN en sluit daarmee aan op de kennis en ervaring van de Hoop Scheffer.

Laatst gewijzigd:20 december 2018 10:43
printView this page in: English

Meer nieuws