Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School

Afscheid Jochen Mierau als Programmadirecteur Executive MBA Health

31 oktober 2023
Jochen Mierau
Jochen Mierau

Na meer dan 10 jaar diverse gezondheidsprogramma’s te hebben opgesteld voor de Business School, nemen we afscheid van Jochen Mierau als programmadirecteur van de Executive MBA Health. Wat begon als 1 leergang vanuit de Centre of Expertise Healthwise, staat na de nodige inspanningen en tegenslagen nu een breed portfolio aan programma’s voor diverse lagen binnen het gezondheidsdomein.

Een belangrijke succesfactor is de omslag geweest van heel aanbodgestuurd opereren—wat voor expertise hebben we in huis en willen we graag in het programma zetten—naar vraaggestuurd opereren – dus welke vragen leven in de samenleving en hoe kunnen we daaraan beantwoorden. De kortere programma’s zijn een wat meer laagdrempelige manier om in aanraking te komen met wat we te bieden hebben, waardoor later ook andere programma’s gevolgd gaan worden.

Het leiderschap binnen het gezondheidslandschap moet de regio ingetrokken worden. Er moet een omslag gemaakt worden; eerst nadenken hoe het in de regio georganiseerd kan worden, wat is onze rol daarbinnen en dan op de eigen organisatie toepassen.

De toezichthouders moeten daarom ook veel meer sturen op de vraag hoe hun organisatie bijdraagt aan het organisatie-overstijgende en regio-brede belang dan sec op hun eigen belang. Die omslag moet gemaakt zien te worden, want anders krijgen we de situatie dat we alleen het regionale belang kunnen nastreven op het moment dat het regionale belang de opstelsom van het individuele belang van elke organisatie in de regio is.

Lees het gehele interview met Jochen op onze website.

Laatst gewijzigd:31 oktober 2023 16:51

Meer nieuws

 • 13 oktober 2023

  Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

  Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.

 • 12 september 2023

  Kunst in tijden van AI

  Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....

 • 28 augustus 2023

  Harish Vedantham en Casper van der Kooi genomineerd voor Wetenschapstalent 2023.

  Harish Vedantham en Casper van der Kooi zijn door New Scientist genomineerd voor Wetenschapstalent 2023. De verkiezing is bedoeld om jonge wetenschappers en hun onderzoek een podium te geven.