Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWerken bij de RUGDaarom werk je bij de RUGTalentontwikkeling

Talent Travel

Medewerkers die met plezier werken in een gezonde werkomgeving, die hun talenten ten volle benutten, gezond en fysiek mentaal zijn, en een goede balans kunnen houden tussen werk en privé: dat willen we bij de RUG!

Dat noemen we duurzame inzetbaarheid: voorwaarden scheppen zodat medewerkers gezond en vitaal blijven. We doen dit door middel van een aantal verschillende projecten, waaronder Talent Travel. Bij Talent Travel kan een medewerker tijdelijk op een andere plek werken, hier ervaring opdoen, de sfeer proeven, en zichzelf beter leren kennen. Aan het einde van het project keert de medewerker weer op de oude plek terug.

Immers: een medewerker die optimaal gebruik maakt van zijn kennis en vaardigheden, is een medewerker die optimaal presteert. En daarvan profiteert niet alleen de organisatie, maar ook de medewerker zelf.

Talent Travel evenementen

Talent Travel ging van start met de ‘Ja Maar-show’. Hierbij werden leidinggevenden bewust gemaakt van nut en noodzaak van duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers.

Talent Travel organiseert regelmatig evenementen voor medewerkers en leidinggevenden, waarbij ze uitgedaagd worden over hun eigen carriere na te denken. Bijvoorbeeld een Talent Event met als doel medewerkers stil te laten staan bij de vraag: ‘zit ik wel op de juiste plek?’. Hier organiseerden we workshops met als thema's:

  • wat zijn mijn talenten?
  • hoe laat ik mijn talenten zien?
  • zit ik nog wel op de juiste plek?
  • is mijn vakkennis nog up-to-date?

Werkervaring opdoen bij de buren

Via Talent on Tour krijgen medewerkers de kans om gedurende een korte periode werkervaring op te doen in een andere functie binnen of buiten de RUG. Zo kunnen mensen zelf ervaren hoe het is om in een andere functie of op een andere afdeling te werken. Na deze periode keer je weer terug in de eigen functie.

Daarnaast bevat Talent Travel de Projectenbank. In deze database zijn tijdelijke projecten te vinden waar een medewerker gedurende gemiddeld een jaar gedetacheerd kan worden, met behoud van eigen vaste aanstelling. Op deze manier kan een medewerker onderzoeken hoe een andere werkplek bevalt. Ook biedt de Projectenbank kansen om werkervaring op te doen op nieuwe functies. Dit vergroot de doorgroeimogelijkheden.

Op deze manier wil de RUG de loopbaanontwikkeling van het niet-wetenschappelijk personeel stimuleren en bijdragen aan het werkplezier van haar medewerkers. Voor meer informatie: r.k.van.der.walle@rug.nl / e.f.volbeda@rug.nl / coby.de.jong@rug.nl

Laatst gewijzigd:09 november 2017 12:51
printView this page in: English