Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Profiel Feiten en cijfers Duurzaamheid

Scriptieprijs Sustainable Society & Provincie Groningen

24 april 2017

Sustainable Society organiseert in samenwerking met de Provincie Groningen een scriptieprijs voor masterstudenten met een hoofdprijs van €1000,-. Deze scriptieprijs is bedoeld om studenten te stimuleren om scriptieonderzoek te doen met maatschappelijke relevantie voor de regio, in het bijzonder op gebied van de duurzame ontwikkeling van de provincie. De scriptie kan bijvoorbeeld aandacht besteden aan de gevolgen van de gaswinning. Met deze prijs hopen we publieke aandacht op deze scripties te kunnen vestigen.

Een scriptie komt in aanmerking voor deze prijs wanneer het over duurzaamheid, gaswinning of aardbevingen in Groningen gaat, relevant is voor de provincie Groningen, en waarvan de bevindingen van maatschappelijk belang zijn voor Groningen. Er zijn geen eisen met betrekking tot de aard van het onderzoek (empirisch, theoretisch of juridisch, ondergrond of bovengrond, effecten op de korte of lange termijn: deze scripties komen allemaal in aanmerking).

Vanaf februari 2017 kunnen studenten hun scriptie insturen tot 1 juni 2017. We hopen op inzendingen van veel verschillende faculteiten!

Te winnen prijzen:
1e prijs: €1000,-
2e prijs: €500,-
3e prijs: €250,-

Naast het opsturen van de masterscriptie wordt van de student verwacht dat hij/zij de inhoud of de resultaten van de scriptie weergeeft in een visualisatie (bijvoorbeeld een infographic, video of animatie). Let erop dat een filmpje maximaal één minuut mag duren en een infographic snel te begrijpen moet zijn.

We streven ernaar voor 30 juni 2017 contact op te nemen met de kanshebbers. Op 21 september 2017 vindt de (openbare) uitreiking in het Provinciehuis in Groningen plaats.

Meer informatie over de details en voorwaarden:
- Reglement scriptieprijs

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Babet Lekander, via sustainablesociety@rug.nl.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 00:41

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...