Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Wat doet de Rijksuniversiteit Groningen op Antarctica?

13 maart 2013

Eind januari is het eerste Nederlandse laboratorium op de Zuidpool geopend. RUG-onderzoekers zoals prof.dr. Anita Buma, spelen een belangrijke rol bij het onderzoek daar: drie van de vijf projecten zijn gelieerd aan de RUG. De onderzoekers bestuderen onder meer de invloed van het toenemend smeltwater op mariene microalgen en kijken naar klimaatgassen die vrijkomen tijdens een algenbloei.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:09
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.