Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Wat doet de Rijksuniversiteit Groningen op Antarctica?

13 maart 2013

Eind januari is het eerste Nederlandse laboratorium op de Zuidpool geopend. RUG-onderzoekers zoals prof.dr. Anita Buma, spelen een belangrijke rol bij het onderzoek daar: drie van de vijf projecten zijn gelieerd aan de RUG. De onderzoekers bestuderen onder meer de invloed van het toenemend smeltwater op mariene microalgen en kijken naar klimaatgassen die vrijkomen tijdens een algenbloei.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:09

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.