Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Nicolaas Mulerius-penning voor Epke Zonderland

07 november 2012

Topturner en geneeskundestudent Epke Zonderland ontving op 29 oktober de Nicolaas Mulerius-penning vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de Rijksuniversiteit Groningen. Zonderland won als student goud op de Olympische Spelen in Londen met een oefening die mondiaal tot de verbeelding sprak. Ook de Olympische RUG-studenten Philipine van Aanholt, Marit Dopheide en Rogier Blink werden geëerd. Zij ontvingen een plaquette die wordt toegevoegd aan de Olympische Wand op het Sportcentrum.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 13:37

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Koninklijke onderscheiding voor professor dr. Cisca Wijmenga

  Cisca Wijmenga, hoogleraar humane genetica aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG, kreeg woensdag 19 september uit handen van locoburgemeester Ton Schroor van de gemeente Groningen een koninklijke onderscheiding. Wijmenga is benoemd tot Ridder...

 • 10 september 2018

  ZonMW-subsidie voor studie naar niertransplantatie

  Onderzoekers van de sectie Nefrologie & Transplantatie van het UMCG hebben een subsidie van maar liefst 1,2 miljoen euro gekregen van Zon MW. De subsidie is voor een groot multicenter onderzoek bij patiënten ouder dan 65 jaar die een niertransplantatie...

 • 07 september 2018

  UMCG onderzoekt effect behandeling met virtual reality voor fantoompijn

  Het UMCG doet mee aan een groot internationaal onderzoek naar een nieuwe behandeling van fantoompijn. Bij deze behandeling krijgen patiënten trainingen met behulp van virtual reality en augmented reality.