Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Nicolaas Mulerius-penning voor Epke Zonderland

07 november 2012

Topturner en geneeskundestudent Epke Zonderland ontving op 29 oktober de Nicolaas Mulerius-penning vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de Rijksuniversiteit Groningen. Zonderland won als student goud op de Olympische Spelen in Londen met een oefening die mondiaal tot de verbeelding sprak. Ook de Olympische RUG-studenten Philipine van Aanholt, Marit Dopheide en Rogier Blink werden geëerd. Zij ontvingen een plaquette die wordt toegevoegd aan de Olympische Wand op het Sportcentrum.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 13:37
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 06 juli 2018

  Wierenga-Rengerink dissertatieprijs voor Alain Dekker

  De Wierenga-Rengerinkprijs voor de RUG-promovendus met de beste dissertatie in 2017, is toegekend aan dr. Alain Dekker voor zijn proefschrift ‘Down & Alzheimer: Behavioural biomarkers of a forced marriage’.

 • 05 juli 2018

  Derde onderzoeksronde Lifelines in 2019 van start

  Lifelines, de data- en biobank waarin informatie over de gezondheid van drie generaties inwoners in de noordelijke provincies gedurende dertig jaar wordt verzameld, start in 2019 met de derde onderzoeksronde onder alle Lifelines-deelnemers. Dit wordt...

 • 29 juni 2018

  Operatierisico bij ouderen met kanker beter in te schatten met nieuwe scorelijst

  Een speciaal ontwikkelde scorelijst om de toestand van de oudere patiënt met kanker te beoordelen, zorgt er voor dat artsen de risico’s van een operatie beter in kunnen schatten. Hierdoor zijn patiënten die fit genoeg zijn voor een operatie én patiënten...