Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Creatief met ruimte

24 oktober 2012

Door de financiële crisis ligt veel woningbouw stil en proberen gemeenten gebieden te ontwikkelen voor tijdelijk gebruik. Het realiseren van een creatief woon-werkgebied leent zich daar goed voor. Een voorbeeld hiervan in Groningen is het Cibogaterrein. Daar zijn veel tijdelijke functies. En dat allemaal in containers – een bouwvorm die snel verwijderd kan worden. Vlakbij staat Het Paleis – een pand vol kunstenaars, ontwerpers, etc.. Volgens onderzoekster Annet Jantien Smit is dit een geslaagd voorbeeld van ontwikkeling tot een creatief werkgebied. Zij promoveert aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:08
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Business Research and Consulting | Nieuwe deadline zondag 19 augustus!

  Call to Dutch students: Geïnteresseerd in consultancy? Meld je dan aan voor het keuzevak Business Research and Consulting uiterlijk zondag 19 augustus voor 23.59 uur!