Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Creatief met ruimte

24 oktober 2012

Door de financiële crisis ligt veel woningbouw stil en proberen gemeenten gebieden te ontwikkelen voor tijdelijk gebruik. Het realiseren van een creatief woon-werkgebied leent zich daar goed voor. Een voorbeeld hiervan in Groningen is het Cibogaterrein. Daar zijn veel tijdelijke functies. En dat allemaal in containers – een bouwvorm die snel verwijderd kan worden. Vlakbij staat Het Paleis – een pand vol kunstenaars, ontwerpers, etc.. Volgens onderzoekster Annet Jantien Smit is dit een geslaagd voorbeeld van ontwikkeling tot een creatief werkgebied. Zij promoveert aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:08

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 17 oktober 2018

  Onderling contact tussen patiënten via social media leidt tot betere relatie met zorgverlener

  Chronisch zieken hebben baat bij online medisch advies van andere patiënten via bijvoorbeeld een Facebookgroep. Onderling contact tussen patiënten via social media heeft namelijk vaak een positief effect op de relatie tussen patiënt en zorgverlener...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...