Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

25 jaar BCN

14 november 2012

Vijf faculteiten werken nauw samen in de Research School of Behavioral and Cognitive Neurosciences (BCN). De wetenschappers van BCN onderzoeken aan de hand van cel-, gedrags- en modeltechnieken de fysiologische en pathologische processen van het zenuwstelsel. In hun onderzoek wordt een link gelegd tussen hersenactiviteit op moleculair en celniveau en analyses van fysieke en mentale activiteit, tot het complexe niveau van informatieverwerking aan toe. Onlangs vierde BCN zijn zilveren jubileum. Wetenschappelijk directeur prof. Erik Boddeke maakt de balans van de afgelopen 25 jaar op.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:08

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Consultatiebureaus voor ouderen niet effectief

  Kan een Consultatiebureau voor ouderen er voor zorgen dat (kwetsbare) ouderen zo gezond mogelijk oud worden? Nee, zo blijkt uit onderzoek van het UMCG, Rijksuniversiteit Groningen, Hogeschool Windesheim en Leyden Academy on Vitality and Ageing.

 • 09 oktober 2018

  Groningen rookvrij: op naar een compleet rookvrije stad?

  Groningen rookvrij: op naar een compleet rookvrije stad? Een opinieartikel van prof. Brigit Toebes en dr. Machteld Hylkema.

 • 03 oktober 2018

  €4 miljoen EU-subsidie voor onderzoek naar duurzame mantelzorg

  Een internationaal netwerk ‘ENTWINE informal care’, geleid door prof. Mariët Hagedoorn en prof. Robbert Sanderman van de afdeling gezondheidspsychologie van het UMCG, heeft een EU-subsidie gekregen van ruim €4 miljoen. Met deze subsidie kunnen 15 beginnende...