Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

25 jaar BCN

14 november 2012

Vijf faculteiten werken nauw samen in de Research School of Behavioral and Cognitive Neurosciences (BCN). De wetenschappers van BCN onderzoeken aan de hand van cel-, gedrags- en modeltechnieken de fysiologische en pathologische processen van het zenuwstelsel. In hun onderzoek wordt een link gelegd tussen hersenactiviteit op moleculair en celniveau en analyses van fysieke en mentale activiteit, tot het complexe niveau van informatieverwerking aan toe. Onlangs vierde BCN zijn zilveren jubileum. Wetenschappelijk directeur prof. Erik Boddeke maakt de balans van de afgelopen 25 jaar op.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:08
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...

 • 25 juli 2018

  Deniz Ba┼čkent genomineerd voor Huibregtsenprijs

  Prof. dr. Deniz Baskent, als hoogleraar Auditieve perceptie verbonden aan de afdeling KNO van het UMCG/Faculteit Medische Wetenschappen, is een van de zes genomineerden voor de Huibregtsenprijs 2018. Op 8 oktober 2018 maakt juryvoorzitter Wim van Saarloos...

 • 23 juli 2018

  Teamsporten van NOC-NSF profiteren van wetenschap

  Samenwerking gesloten TeamNL en het Centrum voor Bewegingswetenschappen van het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen om teamsporten verder te brengen met wetenschap.