Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Dr. Malvina Nissim gekozen tot Docent van het Jaar

25 januari 2017
Dr. Malvina Nissim

Dr. Malvina Nissim is gekozen tot RUG Docent van het Jaar 2016. De universitair docent computationele taalkunde aan de Faculteit der Letteren won zowel de juryprijs tijdens de Dag van het Onderwijs. Juryvoorzitter prof.dr. Hans van Ees roemde Nissims enthousiaste, interactieve en energieke manier van doceren. Volgens van Ees zijn haar colleges zowel spannend als analytisch en maken ze nieuwsgierig. Dr. Nissim ontving een bedrag van € 7.500, beschikbaar gesteld door het COWOG-fonds, een kunstwerk en een uitnodiging voor het ontwikkelen en verzorgen van een onderwijsmodule voor het Honours College.

`Dit voelt geweldig, zei Nissim als reactie op haar overwinning. Het mooiste moment was toen ik hoorde dat ik genomineerd was voor de facultaire docentenverkiezing. Dat mijn studenten mijn colleges goed vonden en me genomineerd hadden, voelde fantastisch: daar doe je het allemaal voor.

Publieksprijs en Webprijs

Nissim viel dubbel in de prijzen: ook ging ze er met de Publieksprijs vandoor. Dr. Barend van Leeuwen van de Faculteit Rechtsgeleerdheid kreeg de meeste stemmen tijdens de verkiezing op internet en sleept daarmee de Webprijs in de wacht.

Laatst gewijzigd:03 november 2017 12:32

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...