Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons

Wat doet de Rijksuniversiteit Groningen op Antarctica?

13 maart 2013

Eind januari is het eerste Nederlandse laboratorium op de Zuidpool geopend. RUG-onderzoekers zoals prof.dr. Anita Buma, spelen een belangrijke rol bij het onderzoek daar: drie van de vijf projecten zijn gelieerd aan de RUG. De onderzoekers bestuderen onder meer de invloed van het toenemend smeltwater op mariene microalgen en kijken naar klimaatgassen die vrijkomen tijdens een algenbloei.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:30 oktober 2023 11:48
View this page in: English

Meer nieuws

  • 22 april 2024

    Trump of niet Trump, dat is de vraag

    RUG-onderzoekers Ritumbra Manuvie, Pieter de Wilde en Lisa Gaufman blikken in een drieluik vooruit op de verkiezingen in respectievelijk India, Europa en de Verenigde Staten. Deze week: Lisa Gaufman.

  • 15 april 2024

    ‘De Europese verkiezingen worden weer ouderwets saai’

    RUG-onderzoekers Ritumbra Manuvie, Pieter de Wilde en Lisa Gaufman blikken in een drieluik vooruit op de verkiezingen in respectievelijk India, Europa en de Verenigde Staten. Deze week: Pieter de Wilde.

  • 25 maart 2024

    Dyslexie: een 'onderschatte' stoornis

    Liset Rouweler is onderzoeker bij het Dyslexiecentrum Groningen. Volgens haar hebben zo'n 1000 tot 1500 studenten aan de RUG dyslexie, desondanks weten velen niet waar ze terechtkunnen. Rouweler en haar team proberen deze groep een handje te helpen...