Skip to ContentSkip to Navigation
About us

Kinderboeken door de jaren heen

Lees je met plezier voor aan neefjes en nichtjes of oppaskinderen? Of heb je goede herinneringen aan de boeken die je als kind verslond? Maak dan kinderboeken het onderwerp van je profielwerkstuk! Het is een onderwerp waar je veel verschillende kanten mee op kunt en veel aan kunt ontdekken! Het is een geschikt onderwerp voor je PWS voor de vakken: Nederlands, geschiedenis, Engels, Duits, Frans, maatschappijleer en CKV (waarbij je je bijvoorbeeld richt op de illustraties in kinderboeken).

Sanne Parlevliet heeft onderzoek gedaan naar de invloed van kinderboeken op de socialisatie van kinderen van de afgelopen twee eeuwen:

Hieronder vind je 3 richtingen die je in zou kunnen slaan met achtergrondinformatie en suggesties voor je eigen profielwerkstuk:

  • Opvoeden in de geschiedenis van kinderboeken
  • Voorlezen en de ontwikkeling van kinderen
  • Tussen lekker lezen en literatuur

Heb je zelf andere ideeën of vragen over hoe je het aan zou kunnen pakken? Mail ons gerust: alfasteunpunt rug.nl. Vind je dit onderwerp interessant? Dan is de studie Nederlands misschien iets voor jou! Kom eens naar een open dag of volg een webklas.

Laatst gewijzigd:09 april 2020 11:26