Skip to ContentSkip to Navigation
About us Profile Facts and figures Sustainability

Nationaal Duurzaamheidsdebat: Limits to Limits

Wanneer:vr 23-02-2018 19:00 - 21:00
Waar:Aula van het Academiegebouw

De Green Office en GDS Kalliope organiseren op vrijdagavond 23 februari het Nationaal Duurzaamheidsdebat: Limits to Limits.

Het thema van het debat is ‘Limits to Limits’, waarmee we de discussie aangaan over de mate waarin mensen bereid zijn om hun huidige manier van leven aan te passen voor een duurzamere toekomst. Duurzaamheid wordt vandaag de dag vaak als normaal gezien en speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Toch krijgen we regelmatig te horen dat het allemaal niet snel genoeg gaat en dat we met z'n allen meer moeten doen om klimaatverandering binnen de grenzen te houden. Tijdens het debat gaan we op zoek naar hoe ver we met duurzaamheid willen gaan: wat zijn we wel en niet bereid om te doen voor een duurzamere toekomst, en waarom? Hebben we een zetje nodig om duurzamer te leven, zijn er regels en wetten nodig, of kunnen we het ook uit onszelf doen?

Met behulp van een panel van experts met verschillende achtergronden hopen we op een interactief debat met een gevarieerd publiek. Onder andere Greenpeace directeur Anna Schoemaker doet mee in het panel, en wetenschapsjournaliste Anne Gimbrere zal het debat leiden. Het belooft een bijzondere avond te worden, dus zorg dat je erbij bent!

Het debat vindt plaats in de aula van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.