Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Home@House of Connections: de Universiteit van het Noorden

30 mei 2023
In het House of Connections

Vier Schools voor Wetenschap & Samenleving en de Universiteit van het Noorden opereren straks vanuit het House of Connections (onderdeel Groot Handelshuis) aan de Grote Markt. Met wie gaan ze samenwerken, wat pakken ze als eerste op en hoe helpt het House of Connections bij het behalen van hun doelen? Deze keer: de Universiteit van het Noorden. Vijf vragen aan coördinator Bert Wiersema.

Met wie gaan jullie samenwerken binnen en buiten de Universiteit van het Noorden?

Logo Universiteit van het Noorden

De Universiteit van het Noorden is een samenwerkingsverband van de RUG, het UMCG, de Hanzehogeschool Groningen, NHL Stenden, Van Hall Larenstein en het noordelijke MBO. Samen met overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties werken we aan een grote diversiteit aan projecten die als gemeenschappelijke deler hebben dat ze allen een link hebben met de transities uit de Kennisagenda. We organiseren jaarlijks meerdere bijeenkomsten en zullen dit ook zeker in het House of Connections gaan doen. Zo hebben we onlangs de uitreiking van de cheques van het Aanjaagfonds al in het House of Connections laten plaatsvinden en organiseren we hier 23 juni onze eerste Student Challenge. Het House of Connections is voor ons overigens niet de enige locatie waar we evenementen organiseren; de spreiding in de regio is voor de Universiteit van het Noorden juist heel belangrijk.

Waarmee gaan jullie het eerste aan de slag na de verhuizing naar het House of Connections?

Onze activiteiten lopen al enige tijd en zullen gewoon doorgaan, maar het leuke is dat we nu ook een prachtige fysieke ruimte hebben voor onze evenementen. Doordat hier ook allemaal andere partijen zijn gevestigd die ook evenementen organiseren, ontstaat er een mooie kruisbestuiving. Ik weet zeker dat door elkaar fysiek te ontmoeten er nieuwe samenwerkingen en activiteiten ontstaan.

Hoe denken jullie dat het House of Connections gaat helpen bij het behalen van jullie doelen?

Bert Wiersema
Bert Wiersema

Met het House of Connections heeft de Universiteit van het Noorden er een hele mooie eventlocatie bij. Mensen die hier zijn geweest, komen graag terug. Dat zag je al gebeuren bij de uitreiking van de cheques van het Aanjaagfonds. De historische locatie, zo midden in het centrum, draagt hieraan bij. Iedereen kent de V&D nog die er vroeger zat. In combinatie met de centrale ligging maakt dat een hele aantrekkelijke locatie om te werken en elkaar te ontmoeten.

Waar kijken jullie het meest naar uit?

We willen een schaalsprong maken. In ons meerjarenplan is budget en capaciteit gereserveerd om nu gas te geven. Ik denk dat we daar zo’n toplocatie als het House of Connections goed bij kunnen gebruiken. Het is een locatie met allure en dat past bij onze ambities.

Wanneer is het House of Connections volgens jullie een succes?

Als het hier een bruisend geheel is met inspirerende activiteiten. En als mensen die hier zijn geweest een leuke middag hebben gehad en denken “daar gebeurt het!” Dat zijn wat mij betreft medewerkers van kennisinstellingen, studenten, bedrijven, maar vooral ook ‘de buitenwereld’, want het House of Connections zoekt de verbinding met de maatschappij.

Laatst gewijzigd:12 maart 2024 09:23
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...