Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijven Centrum voor Informatie Technologie Nieuws

CIT opent deuren voor meisjes tijdens Girlsday 2021

15 april 2021
Girlsday 2021
Girlsday 2021

Op 15 april 2021 namen 10 meiden van CBS de Rietzee uit Groningen deel aan de Girlsday. In verband met de coronamaatregelen vond de dag niet plaats op de Smitsborg, maar bij de meiden in de klas.

Dit bezoek maakt onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meiden al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

Online programmeren

Tijdens de Girlsday gingen de meiden onder andere aan de slag met programmeren en maakten ze kennis met geografische informatiesystemen in de vorm van een GIS-speurtocht. Niet alleen bij het CIT, maar ook veel andere organisaties in Nederland openden op deze dag hun deuren voor meiden. Door de praktijk in te gaan, krijgen de meiden een beter beeld van het werk én maken ze kennis met vrouwelijke rolmodellen in deze sectoren.

Landelijk expertisebureau

VHTO is het expertisebureau in Nederland op het gebied van meiden/vrouwen en bètawetenschap, techniek en ICT. VHTO organiseert sinds 2010 jaarlijks de landelijke Girlsday. Het is één van de activiteiten om haar doel - meer meiden vrouwen in bèta, techniek en ICT in Nederland - te verwezenlijken.

Laatst gewijzigd:16 april 2021 11:01

Meer nieuws

  • 13 mei 2024

    Moleculen stilzetten

    In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...