Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Wetenschappelijke onderscheiding voor prof. dr. Jan Oosterhaven

22 juli 2013

Tijdens de 21e internationale input-output conferentie in Kitakyushu in Japan is prof. dr. Jan Oosterhaven (68) onderscheiden voor zijn wetenschappelijke verdiensten op het gebied van de input-output analyse. Prof. dr. Erik Dietzenbacher, president van de International Input-Output Association, reikte Oosterhaven de Fellowship Award penning uit.

Oosterhaven, emeritus hoogleraar ruimtelijke economie aan de Rijksuniversiteit Groningen, dankt de onderscheiding aan de vernieuwende en leidende rol die hij speelde bij de constructie en toepassing van regionale, interregionale en internationale input-output tabellen. Dergelijke tabellen tonen de onderlinge leveringen tussen verschillende sectoren, zoals de landbouw, de industrie en de diensten, zowel binnen als tussen regio´s en landen. Ze zijn onmisbaar bij het maken van voorspellingen van de effecten van bijvoorbeeld nieuwe bedrijfsvestigingen en infrastructuur- en milieumaatregelen.

In 2008 ontving Oosterhaven een vergelijkbare onderscheiding van de International Regional Science Association voor zijn wetenschappelijke en organisatorische bijdragen op dat terrein. In 2010 werd hij bij zijn afscheid als hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen voor zijn wetenschappelijke verdiensten in den brede benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer informatie: prof. dr. Jan Oosterhaven
Laatst gewijzigd:13 maart 2020 02:16
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...