Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Ondernemende studenten krijgen steun in de RUG

Opening Centrum voor Ondernemerschap op 21 november
19 november 2013

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) wil ondernemerschap onder studenten stimuleren en start een centrum voor ondernemerschap: het University of Groningen Centre for Entrepreneurship (UGCE). Prof.dr. Aard Groen, hoogleraar Entrepreneurship & Valorisation is benoemd tot dean van het nieuwe centrum. Op 21 november a.s. is de opening met als gastspreker de bekende IT-ondernemer Roel Pieper.

Het UGCE wordt een ontmoetingsplaats voor studenten, starters, ondernemers en onderzoekers. Het centrum ontwikkelt en verzorgt ondernemerschapsonderwijs, verkent samenwerkingsverbanden met het bedrijfsleven en benut kennis van de RUG voor nieuwe bedrijvigheid.

Van Onderwijs tot VentureLab

Het UGCE wordt voor studenten en onderzoekers van de RUG hét instituut voor ondernemerschapsonderwijs. In het verlengde van de reguliere onderwijsprogramma's zijn trajecten beschikbaar om de stap naar ondernemerschap te zetten. Ondersteuning wordt aangeboden in de vorm van extracurriculaire activiteiten, VentureClasses, coaching, maatwerktrajecten en meer. Voor startende ondernemers en gevestigde bedrijven biedt het UGCE het topprogramma Venture Lab Groningen. Dit is een intensief business development programma voor ambitieuze (startende) ondernemers die maximaal willen groeien.

Entrepreneurship College Tour

Bij de opening van het centrum geeft Roel Pieper een lazing met als titel ‘Role of Entrepreneurship & Innovation for wealth creation: why would you have to learn about that?’. Pieper is sinds 1990 CEO geweest van verschillende multinationals. Tevens is hij investeerder in durfkapitaal en werkzaam als professor E-commerce en E-business aan de Universiteit Twente.

Onderdeel van de bijeenkomst is een Entrepreneurship College Tour waarin behalve Roel Pieper ook drie jonge ondernemers aan het woord komen: Mark Vletter van Voys, Elmer Stevelink van Neonsplash en Jordy Oosterveld van Fonky Sales. Allen zijn zij jonge, succesvolle ondernemers die als student een bedrijf zijn gestart.

Opening University of Groningen Centre For Entrepreneurship

Plaats: Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19 te Groningen

Datum: 21 november 2013

Tijd: 17.00 uur – 19.30 uur
Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:16
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...