Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news Events

5G masterclass–serie Overheid: 5G, wat komt er op ons af?

Wanneer:do 06-10-2022 14:30 - 17:30
Waar:TechHub Assen - Industrieweg 1, 9402 NP Assen

De komst van 5G biedt veel kansen in verschillende branches. Dit zorgt voor een impact op de samenleving en het is daarom voor Noordelijke gemeentes, provincies, rijksoverheid, waterschappen en andere overheden essentieel om zicht te krijgen in ontwikkelingen rondom 5G. Vraagstukken zoals wat er allemaal op de gemeente afkomt rondom 5G, wat de impact is op de samenleving en hoe we verder gaan in de toekomst, worden onder andere beantwoord in de nieuwe masterclass sessie. Deze informatie is essentieel om goed geïnformeerd te zijn voor toekomstige vragen en opmerkingen van mensen vanuit de overheid.

.

Over de 5G Masterclass serie - overheid
Aankomende periode worden er kosteloos twee masterclasses georganiseerd om medewerkers van Noordelijke gemeentes, provincies, rijksoverheid, waterschappen en andere overheden te helpen om zicht te krijgen op alle ontwikkelingen rondom 5G. Per masterclass zijn er een aantal break-out sessies waarin verschillende vraagstukken rondom 5G onder de aandacht worden gebracht.

Deelname aan de masterclass is geheel kosteloos.

5G, wat komt er op ons af?  

De eerste 5G masterclass staat gepland op donderdag 6 oktober 2022.  Peter Rake van 5Groningen trapt af met een introductie over 5G. Wat is het precies, welke mogelijkheden zijn er en hoe werkt het? Vervolgens neemt Louwrens Wemekamp van Agentschap Telecom ons mee in het antennebeleid. Wat is het beleid en hoe wordt dit uitgerold? Na deze twee keynotes kunnen bezoekers kiezen voor één van de break-out sessies over de uitrol van 5G i.c.m de impact op lokaal niveau & de digitaliseringsagenda. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel.  

Het programma

  • 14:15 – 14:45 uur Inloop met koffie/thee 
  • 14:45 – 14:50 uur Welkom door dagvoorzitter - Peter Rake, 5Groningen 
  • 14:50 – 15:15 uur Introductie 5G  - Peter Rake, 5Groningen 
  • 15:15 – 15:45 uur "Antennebeleid: standpunt, beleid & uitrol" - Louwrens Wemekamp - Agentschap Telecom 
  • 15:45 – 16:00 uur Pauze 
  • 16:00 – 16:30 uur Break-out sessies : Uitrol van 5G & Impact op lokaal niveau  / Digitaliseringagenda
  • 16:30 – 17:30 uur Netwerkborrel 

Geïnteresseerd? 

De masterclass serie is beschikbaar voor ambtenaren, bestuurders, beleidsmakers en innovatiemanagers vanuit gemeentes, provincies, rijksdiensten en (semi)overheden in Noord-Nederland.  

Meld je gratis aan voor de masterclasses via de website van 5Groningen.

De masterclass serie is een initiatief van 5Groningen en wordt georganiseerd samen met  Economic Board Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Vereniging van Groninger Gemeenten, Vereniging Drentse Gemeenten, Verenging van Friese Gemeenten en Samenwerking Rijk Noord.