Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Evenementen

Aletta Jacobs College Tour: Khadija Arib

Wanneer:do 05-03-2020 20:00 - 21:30
Waar:Aula, Academiegebouw

Op 6 maart 2020 ontvangt Khadija Arib de Aletta Jacobsprijs van de Rijksuniversiteit Groningen. Deze prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een vrouw met een academische opleiding die zich inzet op het gebied van nationale en/of internationale vrouwenemancipatie. Khadija Arib is de huidige Voorzitter van de Tweede Kamer en tevens medeoprichter van de Marokkaanse Vrouwenvereniging in Nederland. De prijs is opgedragen aan de eerste vrouwelijke student aan de RUG en vrouwelijke dokter van Nederland, dr. Aletta Jacobs (1854-1929). Op de avond voorafgaand aan de prijsuitreiking, 5 maart, wordt er een College Tour georganiseerd door Honours Masterstudenten van de RUG ter ere van Khadija Arib.

RUG College Tour

Dit evenement, gebaseerd op de Nederlandse televisieserie 'College Tour', biedt studenten en andere bezoekers de mogelijkheid om mw. Arib te ontmoeten en haar vragen te stellen over haar leven, carrière en prestaties.

Indienen van de vragen

Ben je geïnteresseerd in politiek, vrouwenrechten of in het leven en de carrière van mw. Arib? Reserveer dan snel je plaats voor dit event. Heb je een vraag/opmerking die je graag wilt stellen? Plaats dan een vraag/opmerking in het laatste veld van het formulier.

De ingediende vragen worden onderverdeeld in vier categorieën: carrière, persoonlijk, de positie van vrouwen en minderheden in de Nederlandse samenleving en toekomstperspectieven. Aan de hand van deze categorieën zal de organisatie van de College Tour de meest interessante en originele vragen uitkiezen die gesteld worden tijdens het evenement. De auteurs van de geselecteerde vragen worden geïnformeerd voor 2 maart en ze mogen de vraag stellen tijdens het evenement. Let hierbij op dat hoewel het evenement in het Nederlands plaatsvindt, kunnen vragen in het Engels worden ingestuurd. Indien Engelstalige vragen worden uitgekozen, zal de commissie ervoor zorgen dat de vraag vertaald wordt.

Informatie over het evenement

Wanneer: donderdag 5 maart 2020
Waar: Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, 9712 CP Groningen
Deuren openen om: 19.45 uur
Starttijd evenement: 20.00 uur
Eindtijd evenement: 21.30 uur
Contact: collegetour rug.nl

Iedereen is van harte welkom om dit evenement bij te wonen!

Organisatieteam

Het organisatieteam bestaat uit Meiwand Asefi, Julia Berends, Casper de Boer, Ulviya Gadzhieva, Stefan Hageman en Pim Rombouts onder de begeleiding van Prof. dr. Sofia Ranchordás.

College Tour with Khadija Arib - Poster
View this page in: English