Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news Events

Pop-up expo NEXT/Newborn: Meten en weten vanaf de start

Wanneer:za 16-03-2019 13:00 - 17:00
Waar:Universiteitsmuseum Groningen, Oude Kijk in 't Jatstraat 7A, Groningen

Hoe kunnen we gezonder oud worden? Dit is de vraag waar Lifelines zich mee bezig houdt. Sinds 2006 staan ruim 167.000 inwoners van de noordelijke provincies elke vijf jaar vrijwillig allerlei gegevens en lichaamsmaterialen af, zoals urine, bloed, haar en ontlasting. Met deze opgeslagen informatie kunnen onderzoekers aan de slag.

Op 11, 14 en 16 maart 2019 organiseert Lifelines een drietal speciale evenementen in het Universiteitsmuseum Groningen gekoppeld aan de wetenschapsexpositie DIY Beyond the Lab. In deze expositie zie je inspirerende doe-het-zelf oplossingen van patiënten die hen helpen in de omgang met hun ziekte en word je uitgedaagd zelf mee te doen aan (doe-het-zelf) citizen science projecten zoals Lifelines. Op deze manier leveren de deelnemers van Lifelines, net als de doe-het-zelf-onderzoekers in de wetenschapsexpositie DIY Beyond the Lab, een unieke bijdrage aan onderzoek naar gezonder oud worden.

Pop-up expo NEXT/Newborn: Meten en weten vanaf de start

Waarom wordt de ene mens chronisch ziek en de andere niet? Het vermoeden bestaat dat de basis hiervoor al tijdens de zwangerschap en in de eerste levensjaren ontstaat. Maar wat is de rol van de omgeving, leefstijl of erfelijke aanleg hierbij? Wat beïnvloedt de gezondheid van moeder en kind? En begint dit al bij de zwangerschap? Deze vragen staan centraal in de NEXT en Newborn onderzoeken. Bekijk de pop-up expo NEXT/Newborn en combineer dit met een bezoek aan de expo DIY Beyond the Lab op zaterdag 16 maart van 13.00 tot 17.00 uur. Dan zie je meteen de nieuwste meetapparatuur voor thuisgebruik!

De toegang voor volwassenen is €3, medewerkers en studenten van de RUG/UMCG hebben gratis toegang.

Beyond the Lab