Skip to ContentSkip to Navigation
About usMedical SciencesEducationDentistry
University Medical Center Groningen

Selectie Tandheelkunde 2019 - 2020

Routeplanner selectie tandheelkunde 2019-2020

Brochure Selectie Tandheelkunde 2019 - 2020

  • Op 15 januari 2019 moet je in Studielink aangemeld zijn voor de selectie tandheelkunde in Groningen. Wanneer wij jouw aanmelding via Studielink ontvangen hebben, sturen wij je op 10 of 17 januari 2019 via e-mail huiswerk voor de selectieronde op 16 of 17 februari 2019 (zorg er dus voor dat je emailgegevens in Studielink correct zijn). Bij een aantal providers is het ook belangrijk je spamfolder te checken.
  • Na aanmelding in Studielink wordt gecheckt of je (in principe) toelaatbaar bent voor de opleiding tandheelkunde of dat er aanvullende informatie nodig is om dit te bepalen. Het is belangrijk om de vooropleidingseisen helder te hebben. Heb je geen VWO vooropleiding? Dan moet je toelaatbaarheid worden beoordeeld door het Admissions Office van de Rijksuniversiteit Groningen en dien je vóór 16 februari 2019 in het bezit te zijn van een beslissingsbrief van het Admissions Office over je toelaatbaarheid. Meld je daarom op tijd aan in Studielink en het Online Application System (OAS), het aanmeldsysteem van het Admissions Office. Let op: de selectie- en toelatingsprocedure zijn twee aparte procedures! Meer informatie over de toelaatbaarheidsprocedure van kandidaten met een niet-VWO vind je op de pagina Admission en de pagina Selectie, Toelatingseisen en Deficiënties.
  • Zaterdag 16 februari of zondag 17 februari 2019: de selectie op locatie in Groningen.
  • Uiterlijk 15 april 2019, maken wij de uitslag van de selectie bekend en ontvang je jouw rangnummer via Studielink.
  • De toelichting op de uitslag zal per email worden verstuurd aan de kandidaten. De uitslag bestaat uit een rangorde op basis van de behaalde eindscores. Iedere kandidaat ontvangt van ons zijn/haar rangordenummer voor de opleiding Tandheelkunde.
  • Via Studielink krijg je vervolgens van de Rijksuniversiteit Groningen op grond van je rangnummer voor de opleiding Tandheelkunde een studieplaats aangeboden. Je hebt tien werkdagen de tijd om dit aanbod te accepteren of af te wijzen. Als je het aanbod niet accepteert, vervalt je plaats voor de opleiding en wordt deze automatisch aangeboden aan een andere kandidaat. Dan kun je geen aanspraak meer maken op een studieplaats bij Tandheelkunde in Groningen. Het aanbieden van studieplaatsen start in april en loopt door tot half augustus. Meer informatie over deze procedure vind je hier.

Als je een vraag hebt over de selectie, check dan eerst onze rubriek veel gestelde vragen op de website (http://www.rug.nl/umcg/education/dentistry/ )Als je daar het antwoord op je vraag niet vindt, mail dan naar selectionmedicalbachelors@umcg.nl.

Laatst gewijzigd:26 augustus 2019 09:08