Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Scholierenacademie Students Web classes

Filosofie

Wat kan ik kennen? Bestaan de dingen om ons heen wel écht? Kan ik mijn zintuigen vertrouwen? Zomaar wat vragen die door sceptici gesteld worden. In deze webklas maak je kennis met de stroming genaamd scepticisme. Het is een filosofische stroming waarbij fundamentele twijfel bestaat ten opzichte van zaken die normaal gesproken voor waar worden gehouden. Zo gaan wij er dagelijks vanuit dat wat onze zintuigen ons vertellen waar is, dat de dingen om ons heen bestaan en dat wij hier kennis van kunnen hebben. Een scepticus stelt juist deze dingen ter discussie.

Filosofie
Filosofie

Webklas

In de webklas ga je samen met andere scholieren en onder begeleiding van onderzoekers van de Faculteit der Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen aan de slag met het thema scepticisme. Wij gaan er dagelijks vanuit dat wat onze zintuigen ons vertellen waar is, maar klopt dit wel? Met zulke vraagstukken zul je je bezig gaan houden.

Meer informatie over het programma, de toelatingseisen en baanperspectieven? Breng een bezoekje aan de website van de opleiding!

Inschrijving open

De inschrijving voor de webklassen staat nu open. Inschrijven kan tot maandag 26-02-2024 10.00 uur. Meld je hier aan.

Heb je vragen over de webklas? Bekijk dan de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar webklassen rug.nl.


Laatst gewijzigd:30 januari 2024 08:28