Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Scholierenacademie Students Web classes

Europese Talen & Culturen

Als spreker van een vreemde taal ben je de schakel tussen verschillende landen en culturen. Hierdoor ben je in staat te onderhandelen, conflicten op te lossen en kennis over te dragen. Tijdens de opleiding Europese Talen en Culturen leer je een taal vloeiend spreken (Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Zweeds of Russisch) met een specifieke blik op de Europese geschiedenis en actualiteit.

Europese Talen & Culturen
Europese Talen & Culturen

Webklas

De studie Europese talen en culturen (ETC) speelt in op de groeiende behoefte aan wetenschappelijk opgeleide deskundigen die:

  • een diepgaand begrip hebben van de belangrijkste sociale, politieke, culturele en taalkundige kwesties in en over hedendaags Europa, en
  • over een uitstekende taalvaardigheid beschikken in één of twee van de volgende talen: Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands als vreemde taal, Russisch, Spaans of Zweeds
  • Je verdiept je in de belangrijkste taalkundige, politieke, culture en sociale onderwerpen in hedendaags Europa om de onderlinge relaties, verschillen en overeenkomsten tussen nationale en regionale culturen in Europa te begrijpen. Zo zul je de toekomstige uitdagingen leren begrijpen en kunnen bijdragen aan de complexe besluitvorming in culturele, politieke en onderwijs gerelateerde instituties.

De webklas zit als volgt in elkaar; in de eerste week maak je kennis met de talen die ETC aanbiedt. Je kiest twee van deze talen en maakt hiervoor de opdrachten.

In de andere drie weken gaan jullie telkens een kort hoorcollege kijken (ongeveer 20 minuten) over een van de profielen en daarbij twee opdrachten maken. Een van de opdrachten zal te maken hebben met de inhoud van de hoorcolleges, terwijl je voor de andere opdracht de besproken onderwerpen juist moet toepassen.

Inschrijving gesloten

De inschrijving voor de voorjaarsronde van de webklassen is gesloten.

Heb je vragen over de webklas? Bekijk dan de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar webklassen rug.nl.


Laatst gewijzigd:26 februari 2024 10:33