Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Scholierenacademie Students Web classes

Bewegingswetenschappen

Bewegen is een essentieel onderdeel van het dagelijks leven, maar voor heel veel mensen is het helemaal niet zo vanzelfsprekend om moeiteloos te kunnen bewegen. Als bewegingswetenschapper onderzoek jij het menselijk bewegen bij uiteenlopende groepen mensen, zoals topsporters en ouderen en probeer jij hen letterlijk en figuurlijk weer op de been te helpen. De opleiding Bewegingswetenschappen is een multidisciplinaire studie, waarbij je een divers aanbod aan vakken volgt.

Bewegingswetenschappen
Bewegingswetenschappen

Deze webklas geeft je een idee van de inhoud van de bachelor Bewegingswetenschappen. Er zijn vijf verschillende modules opgenomen met allemaal een ander thema. De eerste module is een inleidende module waarin je een idee krijgt over wat het ‘domein’ Bewegingswetenschappen inhoudt. Module 2 is een bèta module, hierin krijg je alvast een voorproefje van het vak wiskunde. De derde module bevat een mini-college van een gedragswetenschappelijk vak: motorische controle. Module 4 is samengesteld door de docent van het vak neurofysiologie, een biomedisch vak. Module 5 is de vijfde en laatste module, gemaakt door de docent van het filosofie-vak ‘Theoretische kwesties in de bewegingswetenschappen’. Elke module bestaat uit een videocollege, literatuur om door te lezen, en een afsluitende toets.

Meer informatie over het programma, de toelatingseisen en baanperspectieven? Breng een bezoekje aan de website van Bewegingswetenschappen!

Inschrijving gesloten

De inschrijving voor de voorjaarsronde van de webklassen is gesloten.

Heb je vragen over de webklas? Bekijk dan de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar webklassen rug.nl.


Laatst gewijzigd:26 februari 2024 10:33