Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Knowledge and learning Spraakmakende boeken Voorgaande jaren

Wij zijn licht - prof. dr. Mathijs Sanders

NB: De lezing kan weer in de Offerhauszaal, met publiek dus, plaatsvinden. Het aantal personen is echter nog wel beperkt: 75. Daarom zullen we met een aanmeldingssysteem werken. U kunt zich via dit formulier aanmelden. Als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn wordt er een reservelijst gemaakt. U krijgt automatisch een bevestiging van uw aanmelding. Als u op de reservelijst bent geplaatst, wordt ook dat vermeld. Mocht u bericht van plaatsing hebben gekregen en kunt u alsnog niet komen, verzoeken wij u dit te melden op het mailadres spraakmakende-boeken rug.nl – dan kunnen wij personen op de reservelijst een plaats aanbieden. In de gangen van het Academiegebouw dient een mondkapje te worden gedragen. Als u op uw plaats zit mag het mondkapje weer af.

Van de lezing wordt een opname gemaakt. Deze zal ongeveer een week na de lezing op de site van Spraakmakende Boeken worden geplaatst.

Spreker

Prof. dr. Mathijs Sanders

Datum, tijd en locatie 23 september 2021; 19.45 uur; Offerhauszaal, Academiegebouw (Broerstraat 5, Groningen)
x

Wij zijn licht (2020) van Gerda Blees is wel ‘een ideaal boek voor boekenclubs’ genoemd. Het opmerkelijke vertelperspectief en de schokkende gebeurtenissen waarover wordt verteld bieden immers veel stof voor discussie. In deze lezing zal aan beide aspecten aandacht worden geschonken, evenals aan de lof die de roman oogstte in de literaire kritiek en aan de plaats van het boek in het Nederlandse literaire landschap.

Laatst gewijzigd:01 oktober 2021 13:17