Skip to ContentSkip to Navigation
Onderzoek ESRIG - Energy and Sustainability Research Institute Groningen Agenda

Food for thought #1: De dubbeldoelkoe | Sanderine Nonhebel

Wanneer:zo 26-01-2020 18:30 - 21:00
Waar:De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam

--- text only available in Dutch ---

Chef-kok van De Balie Marc Raven is al tijden op een missie: hij wil duurzaam, diervriendelijk, betaalbaar én natuurlijk lekker eten serveren in ons restaurant. Maar welke keuzes moet je dan maken? Samen met programmamaker & hobbykok Merlijn Geurts en gastsprekers Diny Schouten en Sanderine Nonhebel gaat hij verder op onderzoek uit tijdens Food for Thought: een culinair programma en diner ineen waarbij je meer te weten komt over wat je eet zonder je smaak te verliezen. Tijdens deze eerste aflevering onderzoeken we het misschien wel het meest controversiële product van het moment: rundvlees.

Terwijl het eten van vlees maatschappelijk gezien onder druk staat, staan in de meeste restaurants vleesgerechten nog gewoon op de kaart. Maar hoe serveer je als chef vlees op een zo eerlijke mogelijke manier? Moet vlees in de toekomst überhaupt nog wel op het menu staan? Tijdens een smakelijk diner zoeken we naar antwoorden met culinair journalist en pasteibakker Diny Schouten en milieukundige Sanderine Nonhebel, en nemen wij het rundvlees dat wij zelf serveren onder de loep.