Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs Calendar

Zpannend Zernike (met o.a. Faculteit Rechtsgeleerdheid)

Wanneer:za 30-09-2023 12:00 - 17:00
Waar:Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober is het weer tijd voor Zpannend Zernike, het jaarlijkse gratis wetenschapsfestijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd (8 tot 12 jaar). Op zaterdag 30 september vind je Zpannend Zernike op verschillende plekken in de binnenstad. Onze eigen faculteit doet die dag mee in de binnenstad, in het Academiegebouw. Hieronder lees je welke activiteiten we organiseren.

Superdilemma's

Wie kiest of er een snelweg komt door een natuurgebied, of een windmolenpark op zee? Verdien je straf als je je buurvrouw insmeert met poep? Als je iets doet wat niet mag door een ziekte aan je hersenen, verdien je dan straf? Allemaal moeilijke vragen waar mensen in ons land keuzes over moeten maken. Ben jij het eens met wat de rechter bepaalt?

Misleidende voedselverpakkingen

Is het voedsel dat jij eet eigenlijk wel net zo gezond als dat het er van de buitenkant uitziet? Bestaat bessensap wel voor het grootste gedeelte uit bessen? Vind jij koekjes lekkerder als er een superheld op staat? En mogen er eigenlijk wel superhelden zoals SpongeBob op koekjes staan? Ontdek het door te shoppen in de winkel van misleidende voedselverpakkingen!

'Boem is ho!' in de zelfrijdende auto

Mogen zelfrijdende auto’s voorrang nemen in het verkeer? Moet er altijd iemand achter het stuur zitten? Wie is er verantwoordelijk als er een ongeluk gebeurt met een zelfrijdende auto? Ervaar het in het verkeerspark van zelfrijdende auto’s!

Het grote Zpannend Zernike-wetboek

Welke regels vind jij dat er in Nederland nog ontbreken? Wat zou jij anders doen als jij mocht bepalen wat de regels zijn in ons land? Maak je eigen wet, en stop hem in het grote Zpannend-Zernike wetboek. Aan het eind van de dag hebben we met z’n allen een heel nieuw wetboek gemaakt.

Degene die de leukste wet heeft bedacht, wint een prijs!

Benieuwd naar wat er nog meer te doen is?

Zpannend Zernike