Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Religion, Culture and Society Calendar

Publieksacademie Na de dood

Wanneer:wo 06-03-2024 19:30 - 21:30
Waar:Offerhauszaal, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

We gaan er allemaal mee te maken krijgen: wat er met je moet gebeuren als je bent overleden. Kies je voor cremeren of begraven? Of misschien voor iets anders? En maakt het je uit op welke manier het gebeurt? In samenwerking met Dagblad van het Noorden organiseert de faculteit Religie, Cultuur en Maatschappij een publieksavond over dit thema.

Publieksacademie
Publieksacademie

Dr. Brenda Mathijssen is onderzoeker aan de faculteit Religie, Cultuur en Maatschappij en houdt zich dagelijks bezig met de omgang van mensen met sterven, dood en rouw. Tijdens de publieksacademie zal ze vertellen over haar onderzoek naar ecologische manieren van begraven.

Prof. dr. Daan Raemaekers is onderzoeker aan de faculteit der Letteren en is gespecialiseerd in de archeologie van Noordwest-Europa. Tijdens de publieksacademie zal hij meer vertellen over zijn onderzoek naar die hele oude manier van begraven die iedereen wel kent: de hunebedden.

Tot slot wordt er een vraaggesprek gehouden met Pieter Kranenburg. Kranenburg is de beheerder van het Selwerderhof, een begraafplaats in de stad Groningen. Tijdens dit gesprek komen alle 'dagelijkse dingen' van de begraafplaats naar voren en kunt u een kijkje in de keuken krijgen.