Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Religion, Culture and Society Calendar

Grip op zingeving

Wanneer:di 28-05-2024 om 10:00
Waar:Faculteit Religie, Cultuur en Maatschappij (Oude Boteringestraat 38, Groningen)
decoratieve afbeelding

Eigenlijk weten we allemaal wel wat zinvol is en wat niet, maar is de belangrijkere vraag hoe je snel bij die kennis kunt komen. Weten wat je zinvol vindt of niet is belangrijk als je beslissingen neemt of plannen maakt, maar ook als je belangrijke zaken (bijv. relaties, werk of studie) evalueert. Of als je het gevoel hebt dat het in je leven allemaal niet meer zo klopt, maar je niet de vinger kunt leggen op waar dit gevoel van onbehagen vandaan komt. 

In deze workshop vertellen we je niet wat zinvol is voor jou, maar gaan we aan de slag om dit op een luchtige en interactieve manier te ontdekken. Je krijgt grip op zingeving en dat kun je meenemen in de vele evaluaties, beslissingen en projecten waar je dagelijks mee in aanraking komt. 

Spreekster: Marjolein Lips-Wiersma

Marjolein Lips-Wiersma

Marjolein Lips-Wiersma is hoogleraar aan de Auckland University of Technology waar ze zich bezighoudt met ethiek, zingeving, duurzaamheid, hoop en welzijn.

Marjoleins onderzoek naar betekenisvol werk wordt gebruikt in een verscheidenheid aan gemeenschaps- en commerciële organisaties over de hele wereld en zij is voorzitter van het bestuur van Map of Meaning International (https://www.themapofmeaning.org), dat, door middel van het trainen en certificeren van beoefenaars, helpt individuen en organisaties betekenisvol werk te creëren en te behouden.

De lezing wordt opgevolgd door een lunch. Mochten er bepaalde dieetwensen zijn, dan kunnen deze via het aanmeldingsformulier worden vermeld.

Voor vragen, neem contact op met Matina de Waal Malefijt via m.e.de.waal.malefijt rug.nl